
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł


Kwaśnica na jagnięcinie z suszonymi grzybami

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
90 minKrok 2
10 minKrok 3
30 minKrok 4
1 minKrok 5
3 min
Krok 1 z 5
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą, dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotujemy około 1,5 godziny . W razie potrzeby co jakiś czas łyżką wybieramy szumowiny.

Krok 2 z 5
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w małą, równą kostkę. Grzyby odsączamy , drobno kroimy . Z zupy wyjmujemy kawałki jagnięciny i wrzucamy pokrojone ziemniaki i grzyby. Gotujemy 8 minut.

Krok 3 z 5
Kapustę drobno kroimy i dodajemy do gotującej się zupy. Zostawiamy na gazie jeszcze około 30 minut.

Krok 4 z 5
W moździerzu rozcieramy: kminek, cząber i czosnek suszony. Dodajemy do zupy do smaku oraz doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Do kwaśnicy można też dolać sok z kiszonej kapusty.

Krok 5 z 5
Jagnięcinę kroimy na małe kawałki i ponownie wrzucamy do kwaśnicy.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0