Bulion na żeberkach WINIARY skierowany jest przede wszystkim do miłośników tradycyjnej, polskiej kuchni, którzy cenią aromatyczne dania o zdecydowanym smaku. Produkt jest wyrazistszy niż buliony drobiowe i nadaje potrawom charakterystyczny smak żeberek wieprzowych.Wystarczy jedna kostka dodana do bigosu, sosów czy zup!
sól,
olej palmowy,
skrobia kukurydziana,
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe),
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy,
aromaty,
cukier,
tłuszcz wieprzowy wędzony 2,5%,
suszona cebula 1,7%,
barwnik (karmel amoniakalny),
suszone mięso wieprzowe 0,6% (w tym z żeberek 0,1%),
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
aromat dymu wędzarniczego,
liść pietruszki,
przyprawy,
przeciwutleniacz (lecytyny),
Może zawierać: pszenicę, soję, mleko, seler .
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml | w 1 porcji (200 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 4 kcal | 7 kcal | 0 % |
Białko | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
Węglowodany | 0.2 g | 0.5 g | 0 % |
w tym cukier | 0.0 g | 0.1 g | 0 % |
Tłuszcze | 0.3 g | 0.5 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.2 g | 0.4 g | 2 % |
Błonnik | 0.0 g | 0.0 g | - No Values |
Sól | 0.40 g | 0.8 g | 13 % |
Komentarze 5