Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z pora – FIT!

0
1 godz 3 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cebulka szalotka
3  ząbków
2 
Por
3 
Ziemniaki
2 
Pietruszka
70  g
Domowy susz
3  łyżek
Oliwa
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
trochę
Orzechy włoskie
1  plaster
Kromka razowego chleba

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.21 g
Węglowodany
24.56 g
Tłuszcze
15.48 g
Wartość energetyczna
242.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

63 min
Krok 1
5 min
Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie w dużym garnku.
Krok 2
8 min
Pory porządnie umyć (wykorzystujemy tylko ich białą część), pokroić w półksiężyce.Pietruszki i ziemniaki obrać, pietruszki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę.
Krok 3
6 min
Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem, wymieszać i delikatnie podsmażyć jeszcze przez kilka minut. W tym procesie doskonale łączą się wszystkie aromaty.
Krok 4
40 min
Podsmażone warzywa zalać wodą – tak, aby je przykryć. Dodać garść domowego suszu.Całość gotować na wolnym ogniu – aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 5
3 min
Pod koniec gotowania zupę doprawić solą i pieprzem, zmiksować na gładki, gęsty krem z pora.
Krok 6
1 min
Gotowy krem z pora podawać z kilkoma orzechami włoskimi i/lub kromką razowego chleba.
Krem z pora – FIT!

Krok 1 z 6

Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie w dużym garnku.

Krem z pora – FIT!

Krok 2 z 6

Pory porządnie umyć (wykorzystujemy tylko ich białą część), pokroić w półksiężyce.Pietruszki i ziemniaki obrać, pietruszki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę.

Krem z pora – FIT!

Krok 3 z 6

Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem, wymieszać i delikatnie podsmażyć jeszcze przez kilka minut. W tym procesie doskonale łączą się wszystkie aromaty.

Krem z pora – FIT!

Krok 4 z 6

Podsmażone warzywa zalać wodą – tak, aby je przykryć. Dodać garść domowego suszu.Całość gotować na wolnym ogniu – aż wszystkie warzywa zmiękną.

Krem z pora – FIT!

Krok 5 z 6

Pod koniec gotowania zupę doprawić solą i pieprzem, zmiksować na gładki, gęsty krem z pora.

Krem z pora – FIT!

Krok 6 z 6

Gotowy krem z pora podawać z kilkoma orzechami włoskimi i/lub kromką razowego chleba.

Dietetyczny krem z pora to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy dbają o linię lub po prostu mają ochotę na coś lekkiego (szczególnie w okresie przed lub po świętach). Krem z pora przygotowany jest na bazie samych warzyw z zaledwie kilkoma łyżkami oliwy. Dzięki dodatkowi ziemniaków zupa-krem z pora jest bardzo pożywna, nasyci nas więc na co najmniej kilka godzin.

Więcej o dietach i dietetycznych przepisach znajdziesz w innych naszych wpisach:

Zupy w dietach

Dietetyczny rosół

Dlaczego warto jeść zupy 🙂

Superfood – niezwykła żywość

Zupy w diecie wegetariańskiej

Witaj szkoło, czyli wzmacniamy pamięć i koncentrację

Surowa zupa witariańska z cukiniowym spaghetti

Zobacz też

Zobacz Zupa krem z pora i cebuli

Zobacz Zupa porowa z pulpetami

Zobacz Zupa krem z pora i serka topionego z grzankami

Zobacz Zupa krem z pora z klopsikami z jajek
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha