Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dietetyczny krem z pora to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy dbają o linię lub po prostu mają ochotę na coś lekkiego (szczególnie w okresie przed lub po świętach). Krem z pora przygotowany jest na bazie samych warzyw z zaledwie kilkoma łyżkami oliwy. Dzięki dodatkowi ziemniaków zupa-krem z pora jest bardzo pożywna, nasyci nas więc na co najmniej kilka godzin.
Więcej o dietach i dietetycznych przepisach znajdziesz w innych naszych wpisach:
Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie w dużym garnku.
Krok 2
8 min
Pory porządnie umyć (wykorzystujemy tylko ich białą część), pokroić w półksiężyce.Pietruszki i ziemniaki obrać, pietruszki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę.
Krok 3
6 min
Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem, wymieszać i delikatnie podsmażyć jeszcze przez kilka minut. W tym procesie doskonale łączą się wszystkie aromaty.
Krok 4
40 min
Podsmażone warzywa zalać wodą – tak, aby je przykryć. Dodać garść domowego suszu.Całość gotować na wolnym ogniu – aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 5
3 min
Pod koniec gotowania zupę doprawić solą i pieprzem, zmiksować na gładki, gęsty krem z pora.
Krok 6
1 min
Gotowy krem z pora podawać z kilkoma orzechami włoskimi i/lub kromką razowego chleba.
Krok 1
z
6
Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie w dużym garnku.
Krok 2
z
6
Pory porządnie umyć (wykorzystujemy tylko ich białą część), pokroić w półksiężyce.Pietruszki i ziemniaki obrać, pietruszki pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę.
Krok 3
z
6
Wszystkie warzywa przełożyć do garnka z podsmażoną cebulą i czosnkiem, wymieszać i delikatnie podsmażyć jeszcze przez kilka minut. W tym procesie doskonale łączą się wszystkie aromaty.
Krok 4
z
6
Podsmażone warzywa zalać wodą – tak, aby je przykryć. Dodać garść domowego suszu.Całość gotować na wolnym ogniu – aż wszystkie warzywa zmiękną.
Krok 5
z
6
Pod koniec gotowania zupę doprawić solą i pieprzem, zmiksować na gładki, gęsty krem z pora.
Krok 6
z
6
Gotowy krem z pora podawać z kilkoma orzechami włoskimi i/lub kromką razowego chleba.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0