30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
14.1g / 16%
Węglowodany
5.6g / 6%
Tłuszcze
29.7g / 78%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Kiełbasa śląska z cebulką

(0)
42min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest pink086

Składniki

-
8 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Cebula
trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
80  dag
Kiełbasa śląska
trochę
Papryka Czerwona Słodka
3  g
Przyprawa do mięs
5  dag
Margaryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.09 g
Węglowodany
5.58 g
Tłuszcze
29.74 g
Wartość energetyczna
349.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kiełbasa śląska z cebulką przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięsa. Kiełbasę nacinamy i podsmażamy, a następnie dusimy z cebulką w towarzystwie Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i czerwonej, słodkiej papryki. Kiełbasa śląska z cebulką jest chrupiąca i cudownie rumiana, a cebulka idealnie miękka. Kiełbasę podawaj ze świeżym pieczywem. Wypróbuj też inny przepis na potrawę z kiełbasą.
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
15 min
Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.
Krok 3
6 min
Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 4
15 min
Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.
Krok 5
1 min
Podawać na gorąco lub też na zimno.
Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 1 z 5

Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 2 z 5

Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 3 z 5

Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 4 z 5

Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 5 z 5

Podawać na gorąco lub też na zimno.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika