Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kiełbasa śląska z cebulką
30 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
30 ze 100
Popraw bilans dania
Twoje danie może być lepiej zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Dodatek
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Przystawka
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
14.1g / 16%
Węglowodany
5.6g / 6%
Tłuszcze
29.7g / 78%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Kiełbasa śląska z cebulką

+

Kiełbasa śląska z cebulką

Wróć

Kiełbasa śląska z cebulką

(0)
42min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Cebula
trochę
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
80  dag
Kiełbasa śląska
trochę
Papryka Czerwona Słodka
3  g
Przyprawa do mięs
5  dag
Margaryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
14.09 g
Węglowodany
5.58 g
Tłuszcze
29.74 g
Wartość energetyczna
349.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czy istnieje fast food, który jest polską alternatywą dla hamburgera, jest sycący, smaczny i tani? Tak! To podsmażana kiełbasa śląska z cebulką, która jest równie popularnym rodzimym "comfort food" (jedzeniem poprawiającym nastrój), co pierogi czy kluski. Tą potrawą zajadali się nasi dziadkowie, wujkowie i ojcowie. Danie przygotujesz w zaledwie kilka minut. Jak powstaje smaczna kiełbasa śląska z cebulką? Przede wszystkim będziesz potrzebować wysokiej jakości mięso. Autentyczna kiełbasa śląska zazwyczaj powstaje z mięsa wieprzowego. Jeśli chcesz samodzielnie przygotować kiełbasę, na naszej stronie sprawdzisz, jak to zrobić. Przygotuj składniki i nieco cierpliwości, a na pewno Ci się uda.

Jak usmażyć tę aromatyczną kiełbasę? Przepis oraz listę "krok po kroku: znajdziesz poniżej. Ten przepis wykonasz w nieco ponad pół godziny. Z proponowanych składników zrobisz aż osiem porcji, dzięki czemu kiełbaska może być swojską i sycącą przekąską nie tylko na co dzień, ale również np. podczas wspólnego oglądania meczu.

Do przygotowania dania potrzebne Ci będą: kiełbasa śląska, trzy cebule i przyprawy. Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY, przyprawa do mięs i słodka papryka nadadzą kiełbasie wyrazistego smaku. Nie musisz już solić ani pieprzyć mięsa. Pierwszym krokiem do przygotowania potrawy to nacinanie kiełbasek. Kiedy wszystkie kiełbaski są już ponacinane, usmaż je na rozgrzanej patelni. Kiedy jest już przesmażona, wrzuć na patelnię pokrojoną w piórka cebulę. Całość należy przyprawić i wymieszać, tak aby przyprawy dobrze obtoczyły mięso i cebulę. Po wymieszaniu podduś całość pod przykrywką, aż cebula będzie miękka. Jeśli obawiasz się, że jedzenie się przypali, możesz od czasu do czasu przemieszać kiełbasę na patelni. Gdy cebula będzie już gotowa, możesz podawać kiełbaskę. Gotowe!

Kiełbasę śląską z cebulką należy podawać w towarzystwie musztardy — w tym musztardy francuskiej — czy keczupu. Fanom gotowania polecamy przepisy WINIARY na Domowy keczup na zimę. Będzie idealnie pasował do kiełbasy śląskiej tak jak pajda grubego pszennego chleba i ogórek konserwowy.

Sprawdź inne pomysły na szybkie i sycące posiłki. Przygotowaliśmy dla Ciebie zarówno przepisy na hamburgery, hot dogi i tacos, jak i przepis na inną potrawę z kiełbasą. Na naszej stronie znajdziesz zarówno wegetariańskie przepisy, jak i te dla fanów mięsa. Niech gotowanie od dziś stanie się Twoją pasją. Smacznego!

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    15 min
    Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.
  • Krok 3

    6 min
    Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    15 min
    Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.
  • Krok 5

    1 min
    Podawać na gorąco lub też na zimno.
Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 1 z 5

Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 2 z 5

Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 3 z 5

Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 4 z 5

Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 5 z 5

Podawać na gorąco lub też na zimno.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Deszczowy dzień
  • Jesień
  • Kanapki
  • Kuchnia regionalna
  • Łatwy przepis
  • Mecz piłki nożnej
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Tapas
  • Warzywa
  • Zima
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

    Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

    29 min Łatwy
  • Żurek razowy w chlebie

    Żurek razowy w chlebie

    30 min Łatwy
  • Barszcz biały kaliski

    Barszcz biały kaliski

    49 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i pieczarkami

    Leczo z cukinią i pieczarkami

    1 godz 2 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu