Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kiełbasa śląska z cebulką

0
42 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Cebula
1 trochę
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
80 dag
Kiełbasa wiejska
1 trochę
Papryka Czerwona Słodka
5 dag
Margaryna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
38.75 g
Węglowodany
7.14 g
Tłuszcze
56.22 g
Wartość energetyczna
685.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

42 min
Krok 1
15 min
Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.
Krok 2
5 min
Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.
Krok 3
6 min
Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 4
15 min
Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.
Krok 5
1 min
Podawać na gorąco lub też na zimno.
Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 1 z 5

Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 2 z 5

Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 3 z 5

Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 4 z 5

Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 5 z 5

Podawać na gorąco lub też na zimno.

Kiełbasa śląska z cebulką przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięsa. Kiełbasę nacinamy i podsmażamy, a następnie dusimy z cebulką w towarzystwie Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i czerwonej, słodkiej papryki. Kiełbasa śląska z cebulką jest chrupiąca i cudownie rumiana, a cebulka idealnie miękka. Kiełbasę podawaj ze świeżym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika