Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kiełbasa śląska z cebulką
Dodaj do CookBook

Kiełbasa śląska z cebulką

(1)
42 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest pink086
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Cebula
trochę
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
80  dag
Kiełbasa śląska
trochę
Papryka Czerwona Słodka
3  g
Przyprawa do mięs
5  dag
Margaryna
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
5.6 g
Wartość energetyczna
349.7 kcal
Tłuszcze
29.7 g
Białko
14.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Czy istnieje fast food, który jest polską alternatywą dla hamburgera, jest sycący, smaczny i tani? Tak! To podsmażana kiełbasa śląska z cebulką, która jest równie popularnym rodzimym "comfort food" (jedzeniem poprawiającym nastrój), co pierogi czy kluski. Tą potrawą zajadali się nasi dziadkowie, wujkowie i ojcowie. Danie przygotujesz w zaledwie kilka minut. Jak powstaje smaczna kiełbasa śląska z cebulką? Przede wszystkim będziesz potrzebować wysokiej jakości mięso. Autentyczna kiełbasa śląska zazwyczaj powstaje z mięsa wieprzowego. Jeśli chcesz samodzielnie przygotować kiełbasę, na naszej stronie sprawdzisz, jak to zrobić. Przygotuj składniki i nieco cierpliwości, a na pewno Ci się uda.

Jak usmażyć tę aromatyczną kiełbasę? Przepis oraz listę "krok po kroku: znajdziesz poniżej. Ten przepis wykonasz w nieco ponad pół godziny. Z proponowanych składników zrobisz aż osiem porcji, dzięki czemu kiełbaska może być swojską i sycącą przekąską nie tylko na co dzień, ale również np. podczas wspólnego oglądania meczu.

Do przygotowania dania potrzebne Ci będą: kiełbasa śląska, trzy cebule i przyprawy. Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY, przyprawa do mięs i słodka papryka nadadzą kiełbasie wyrazistego smaku. Nie musisz już solić ani pieprzyć mięsa. Pierwszym krokiem do przygotowania potrawy to nacinanie kiełbasek. Kiedy wszystkie kiełbaski są już ponacinane, usmaż je na rozgrzanej patelni. Kiedy jest już przesmażona, wrzuć na patelnię pokrojoną w piórka cebulę. Całość należy przyprawić i wymieszać, tak aby przyprawy dobrze obtoczyły mięso i cebulę. Po wymieszaniu podduś całość pod przykrywką, aż cebula będzie miękka. Jeśli obawiasz się, że jedzenie się przypali, możesz od czasu do czasu przemieszać kiełbasę na patelni. Gdy cebula będzie już gotowa, możesz podawać kiełbaskę. Gotowe!

Kiełbasę śląską z cebulką należy podawać w towarzystwie musztardy — w tym musztardy francuskiej — czy keczupu. Fanom gotowania polecamy przepisy WINIARY na Domowy keczup na zimę. Będzie idealnie pasował do kiełbasy śląskiej tak jak pajda grubego pszennego chleba i ogórek konserwowy.

Sprawdź inne pomysły na szybkie i sycące posiłki. Przygotowaliśmy dla Ciebie zarówno przepisy na hamburgery, hot dogi i tacos, jak i przepis na inną potrawę z kiełbasą. Na naszej stronie znajdziesz zarówno wegetariańskie przepisy, jak i te dla fanów mięsa. Niech gotowanie od dziś stanie się Twoją pasją. Smacznego!

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    15 min
    Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.
  • Krok 3

    6 min
    Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.
  • Krok 4

    15 min
    Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.
  • Krok 5

    1 min
    Podawać na gorąco lub też na zimno.
Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 1 z 5

Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 2 z 5

Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 3 z 5

Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 4 z 5

Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.

Kiełbasa śląska z cebulką

Krok 5 z 5

Podawać na gorąco lub też na zimno.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Opinia

Ale zescie super przepis opublikowali. Jaki bedzie nastepny? Na zaparzenie herbaty?
Kaczy (niezweryfikowany) 04/07/2025-09:15 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/11/2025-05:55 CEST
Znajdziesz u nas kilka przepisów na napoje, ale ostatnio dodaliśmy też mnóstwo innych inspiracji, w tym m.in. na: żuramen, zupę tikka masala, udon z grzybami, sałatkę z figami i szynką parmeńską, gofry belgijskie itp. Mamy nadzieję, że Cię nie rozczarowaliśmy 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąska
  • Tapas
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    Grillowana biała kiełbasa z cebulą

    27 min Łatwy
  • Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Paella z kurczakiem i ostrą kiełbasą

    Paella z kurczakiem i ostrą kiełbasą

    1 godz 34 min Łatwy
  • Kanapka Drwala z kiełbasą

    Kanapka Drwala z kiełbasą

    15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu