Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą
32min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.53 g
Węglowodany
45.47 g
Tłuszcze
59.75 g
Wartość energetyczna
845.62 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
32 min
Krok 1
15 min
Cukinię i dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
12 min
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cukinię, dynię, kiełbasę, paprykę, czosnek i cebulę, dusić około 10 minut.
Krok 3
5 min
Gdy wszystkie warzywa są półmiękkie, dodać pomidory i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości.
Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą to rozgrzewające danie idealne na jesień. Prosta kompozycja składników połączona jest Sosem do Spaghetti WINIARY. Zaserwuj całej rodzinie leczo, które zachwyci kolorami, zwłaszcza gdy pogoda za oknem nie będzie rozpieszczać.
Komentarze 0