Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą

0
32 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5 słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1 kg
Dynia
500 g
Cukinia
70 dag
Kiełbasa podwawelska
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula
50 dag
Pomidory
2 ząbków
Czosnek
2 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
59.75 g
Wartość energetyczna
845.62 kcal
Węglowodany
45.47 g
Białko
9.53 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

32 min
Krok 1
15 min
Cukinię i dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę.
Krok 2
12 min
Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cukinię, dynię, kiełbasę, paprykę, czosnek i cebulę, dusić około 10 minut.
Krok 3
5 min
Gdy wszystkie warzywa są półmiękkie, dodać pomidory i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości.
Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą

Krok 1 z 3

Cukinię i dynię obrać, usunąć włóknisty miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki czosnek i cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę.

Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą

Krok 2 z 3

Kiełbasę obrać z osłonek, pokroić w plasterki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić cukinię, dynię, kiełbasę, paprykę, czosnek i cebulę, dusić około 10 minut.

Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą

Krok 3 z 3

Gdy wszystkie warzywa są półmiękkie, dodać pomidory i koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem i dusić do miękkości.

Leczo z dynią, cukinią i kiełbasą to rozgrzewające danie idealne na jesień. Prosta kompozycja składników połączona jest Sosem do Spaghetti WINIARY. Zaserwuj całej rodzinie leczo, które zachwyci kolorami, zwłaszcza gdy pogoda za oknem nie będzie rozpieszczać.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika