Kiełbasa z piekarnika to doskonały sposób na szybkie i smaczne danie, które możesz zaserwować na kolację lub jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wielu składników!
Wystarczy kiełbasa, ser żółty oraz sos pieczeniowy i smaczne oraz sycące danie jest gotowe do podania! Przepis na kiełbasę pieczoną w piekarniku może nieraz uratować Cię w sytuacji, gdy brakuje czasu i pomysłu, a potrzebne jest ciepłe, sycące danie. Nie trzeba specjalnie planować przygotowywania tej potrawy i robić w tym celu zakupów. Wymaga jedynie podstawowych składników, które zazwyczaj są w domu.
Kiełbasa na gorąco z piekarnika nie wymaga tyle pracy, co pieczona na grillu. Można zapomnieć o rozpałce, węglu i cierpliwym czuwaniu nad odpowiednią wysokością rusztu i temperaturą!
Poza tym, gdy przygotowujesz danie w warunkach domowych, zapach nie będzie niósł się po całym domu, co jest szczególnie istotne, jeśli nie masz możliwości przewietrzenia kuchni. Kiełbasa w piekarniku nie roztacza swojej woni w całym pomieszczeniu. a to ważne, jeśli nie wszyscy domownicy za nią przepadają.
Kiełbasa pieczona w piekarniku: przepis, który na pewno się nie zmarnuje!
Co w sytuacji, gdy wyjdzie zbyt dużo porcja? To żaden problem. Pieczoną kiełbasę można przecież pokroić na kawałki i wykorzystać jako dodatek do jajecznicy, składnik zapiekanki z ziemniakami lub makaronem albo mięsną wkładkę do zupy - takiej jak żur czy grochówka.
Kiełbasa z piekarnika może kojarzyć się z czasem dzieciństwa i przysmakami przygotowywanymi na ognisku podczas wycieczek szkolnych, biwaków czy obozów harcerskich. Nic więc dziwnego, że cieszy się ogromną popularnością!
Sprawdź nasz przepis na kiełbasę z piekarnika!
Piotr
Fajny przepis… ja wstawie na 50°C