Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Kiełbasa z piekarnika
Dodaj do CookBook

Kiełbasa z piekarnika

(5)
28 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest nulkaa22
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Kiełbasa wieprzowa
20  g
Sos pieczeniowy jasny w słoiku WINIARY
100  g
Ulubiony żółty ser Zobacz naszą wskazówkę
3  łyżek
Olej
300  g
Cebula biała
150  ml
Woda
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
6.5 g
Wartość energetyczna
414.7 kcal
Tłuszcze
35.7 g
Białko
16.6 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Kiełbasa z piekarnika to doskonały sposób na szybkie i smaczne danie, które możesz zaserwować na kolację lub jako poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Do jej przygotowania nie potrzebujesz wielu składników!

 

Wystarczy kiełbasa, ser żółty oraz sos pieczeniowy i smaczne oraz sycące danie jest gotowe do podania! Przepis na kiełbasę pieczoną w piekarniku może nieraz uratować Cię w sytuacji, gdy brakuje czasu i pomysłu, a potrzebne jest ciepłe, sycące danie. Nie trzeba specjalnie planować przygotowywania tej potrawy i robić w tym celu zakupów. Wymaga jedynie podstawowych składników, które zazwyczaj są w domu.

 

Kiełbasa na gorąco z piekarnika nie wymaga tyle pracy, co pieczona na grillu. Można zapomnieć o rozpałce, węglu i cierpliwym czuwaniu nad odpowiednią wysokością rusztu i temperaturą!

 

Poza tym, gdy przygotowujesz danie w warunkach domowych, zapach nie będzie niósł się po całym domu, co jest szczególnie istotne, jeśli nie masz możliwości przewietrzenia kuchni. Kiełbasa w piekarniku nie roztacza swojej woni w całym pomieszczeniu. a to ważne, jeśli nie wszyscy domownicy za nią przepadają.

 

Kiełbasa pieczona w piekarniku: przepis, który na pewno się nie zmarnuje!

Co w sytuacji, gdy wyjdzie zbyt dużo porcja? To żaden problem. Pieczoną kiełbasę można przecież pokroić na kawałki i wykorzystać jako dodatek do jajecznicy, składnik zapiekanki z ziemniakami lub makaronem albo mięsną wkładkę do zupy - takiej jak żur czy grochówka.

 

Kiełbasa z piekarnika może kojarzyć się z czasem dzieciństwa i przysmakami przygotowywanymi na ognisku podczas wycieczek szkolnych, biwaków czy obozów harcerskich. Nic więc dziwnego, że cieszy się ogromną popularnością!

Sprawdź nasz przepis na kiełbasę z piekarnika!

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    5 min
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Krok 2

    1 min
    Natnij kiełbasę włóż do rozgrzanego piekarnika.
  • Krok 3

    2 min
    Obierz i pokrój cebulę w piórka.
  • Krok 4

    5 min
    Przesmaż cebulę na patelni na złoty kolor.
  • Krok 5

    5 min
    Dolej 150 ml wody dodaj sos pieczeniowy WINIARY i porządnie wymieszaj. Gotuj 3-5 minut - aż zgęstnieje.
  • Krok 6

    10 min
    Cebulę ułóż na upieczonej kiełbasie, posyp startym serem i włóż na 10 minut do piekarnika.
Kiełbasa z piekarnika

Krok 1 z 6

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

Kiełbasa z piekarnika

Krok 2 z 6

Natnij kiełbasę włóż do rozgrzanego piekarnika.

Kiełbasa z piekarnika

Krok 3 z 6

Krok 3 Krok 3

Obierz i pokrój cebulę w piórka.

Kiełbasa z piekarnika

Krok 4 z 6

Krok 4 Krok 4

Przesmaż cebulę na patelni na złoty kolor.

Kiełbasa z piekarnika

Krok 5 z 6

Krok 5 Krok 5

Dolej 150 ml wody dodaj sos pieczeniowy WINIARY i porządnie wymieszaj. Gotuj 3-5 minut - aż zgęstnieje.

Kiełbasa z piekarnika

Krok 6 z 6

Krok 6 Krok 6

Cebulę ułóż na upieczonej kiełbasie, posyp startym serem i włóż na 10 minut do piekarnika.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

3.3 z 5
3.3333333333333
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
00
22
00
11
00

Opinie

4

Piotr

Jaka temperatura?
Fajny przepis… ja wstawie na 50°C
Anonim (niezweryfikowany) 07/08/2023-10:28 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/15/2025-04:51 CEST
Piotrze, 180 stopni to odpowiednia temperatura 😊
4

Zbigniew

A temperatura piekarnika jest randomowa jaką chcę?
Anonim (niezweryfikowany) 04/25/2023-05:24 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 05/15/2025-04:50 CEST
Już poprawiliśmy przepis 😊 Zalecamy 180 stopni 😊

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kuchnia niemiecka
  • Kuchnie świata
  • Obiad
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

    Biała kiełbasa pieczona w piwie i musztardzie

    55 min Łatwy
  • Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    Przepis na łazanki z kapustą i kiełbasą

    38 min Łatwy
  • Chłopski garnek z kiełbasą

    Chłopski garnek z kiełbasą

    1 godz Łatwy
  • Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

    Młoda kapusta z kiełbasą i koperkiem

    1 godz 50 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu