Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

0
65 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Sos Pieczarkowy WINIARY
2 
Cukinia
3 łyżek
Olej
1 
Cebula
1 
Filet z kurczaka
1 
Jajko
1 
Czerstwa Bułka
1 łyżka
Natka pietruszki
50 g
Ser żółty
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
282.11 kcal
Węglowodany
12.46 g
Białko
18.01 g
Tłuszcze
18.05 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

65 min
Krok 1
3 min
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj naczynie do zapiekania lub blaszkę.
Krok 2
5 min
Cukinie umyj i przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Środek cukinii wysmaruj olejem.
Krok 3
15 min
Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Filet umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 5
5 min
Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i miąższ z cukinii. Podsmaż i odstaw do ostudzenia.
Krok 6
5 min
Do farszu dodaj rozdrobnioną bułkę, jajo, posiekaną natkę pietruszki i sos pieczarkowy (proszek). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 7
25 min
Faszeruj cukinie, a wierzch posyp serem. Piecz 25-30 minut.
Krok 8
2 min
Cukinię podawaj na ciepło, najlepsza jest na świeżo.
Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 1 z 8

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i przygotuj naczynie do zapiekania lub blaszkę.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 2 z 8

Cukinie umyj i przekrój wzdłuż, wydrąż miąższ. Środek cukinii wysmaruj olejem.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 3 z 8

Cebulę obierz i drobno posiekaj, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 4 z 8

Filet umyj i pokrój w drobną kostkę.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 5 z 8

Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso i miąższ z cukinii. Podsmaż i odstaw do ostudzenia.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 6 z 8

Do farszu dodaj rozdrobnioną bułkę, jajo, posiekaną natkę pietruszki i sos pieczarkowy (proszek). Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 7 z 8

Faszeruj cukinie, a wierzch posyp serem. Piecz 25-30 minut.

Cukinia faszerowana z sosem pieczarkowym

Krok 8 z 8

Cukinię podawaj na ciepło, najlepsza jest na świeżo.

Nie masz pomysłu na obiad lub lekką przekąskę? Zainspiruj się cukinią! Polecamy faszerowaną cukinię - nadziewaną farszem mięsnym z kurczaka i tartym żółtym serem. Faszerowaną cukinię wzbogać Sosem pieczarkowym Na Każdy Dzień WINIARY (możesz do niego dorzucić pokrojone pieczarki!). Cukinię faszerowaną możesz podać z kaszą lub ryżem, najlepiej od razu po przygotowaniu. Jeśli jednak chcesz zaserwować cukinię z farszem w formie przekąski lub przystawki, podaj ją z odrobiną sałatki – rukoli czy roszponki skropionych oliwą.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika