Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Eleganckie i wyśmienite w smaku awokado faszerowane zielonymi oliwkami i czerwoną papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Owoc awokado nie ściemnieje, jeśli po wydrążeniu części miąższu do nadzienia z powrotem włożymy do środka pestkę i przykryjemy drugą połówką. Pestkę wyjmujemy tuż przed nałożeniem farszu do środka. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, udekorowane połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki. Wypróbuj także przepis na faszerowaną paprykę kaszą perłową.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
Krok 2
2 min
Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
Krok 3
5 min
Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
Krok 4
5 min
Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
2 min
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki awokado napełnij farszem.
Krok 1
z
6
Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
Krok 2
z
6
Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
Krok 3
z
6
Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
Krok 4
z
6
Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
z
6
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Połówki awokado napełnij farszem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0