Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

0
20 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżka
Sok z cytryny
4 
Awokado
2 
Papryka czerwona
10 
Zielone oliwki
2 łyżek
Pietruszka
1 
Cebula
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
45.74 g
Węglowodany
22.2 g
Wartość energetyczna
490.78 kcal
Białko
4.98 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
3 min
Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
Krok 2
2 min
Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
Krok 3
5 min
Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
Krok 4
5 min
Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
2 min
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki awokado napełnij farszem.
Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 1 z 6

Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 2 z 6

Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 3 z 6

Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 4 z 6

Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 5 z 6

Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 6 z 6

Połówki awokado napełnij farszem.

Eleganckie i wyśmienite w smaku awokado faszerowane zielonymi oliwkami i czerwoną papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Owoc awokado nie ściemnieje, jeśli po wydrążeniu części miąższu do nadzienia z powrotem włożymy do środka pestkę i przykryjemy drugą połówką. Pestkę wyjmujemy tuż przed nałożeniem farszu do środka. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, udekorowane połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika