Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
75  g
Majonez dekoracyjny 300 ml
1  łyżka
Sok z cytryny
4 
Awokado
2 
Papryka czerwona
10 
Zielone oliwki
2  łyżek
Pietruszka
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.02 g
Węglowodany
22.2 g
Tłuszcze
44.96 g
Wartość energetyczna
483.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Eleganckie i wyśmienite w smaku awokado faszerowane zielonymi oliwkami i czerwoną papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Owoc awokado nie ściemnieje, jeśli po wydrążeniu części miąższu do nadzienia z powrotem włożymy do środka pestkę i przykryjemy drugą połówką. Pestkę wyjmujemy tuż przed nałożeniem farszu do środka. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, udekorowane połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki. Wypróbuj także przepis na faszerowaną paprykę kaszą perłową.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    3 min
    Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
  • Krok 2

    2 min
    Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
  • Krok 4

    5 min
    Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
  • Krok 5

    2 min
    Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Połówki awokado napełnij farszem.
Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 1 z 6

Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 2 z 6

Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 3 z 6

Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 4 z 6

Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 5 z 6

Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 6 z 6

Połówki awokado napełnij farszem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Impreza
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia grecka
  • Obiad
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z awokado i jajek

    20 min Łatwy
  • Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado

    40 min Łatwy
  • Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    20 min Łatwy
  • Pasta do pieczywa z awokado i serka

    8 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu