Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3  łyżek
Majonez Dekoracyjny WINIARY
1  łyżka
Sok z cytryny
4 
Awokado
2 
Papryka czerwona
10 
Zielone oliwki
2  łyżek
Pietruszka
1 
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.96 g
Węglowodany
22.09 g
Tłuszcze
42.1 g
Wartość energetyczna
457.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Eleganckie i wyśmienite w smaku awokado faszerowane zielonymi oliwkami i czerwoną papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Owoc awokado nie ściemnieje, jeśli po wydrążeniu części miąższu do nadzienia z powrotem włożymy do środka pestkę i przykryjemy drugą połówką. Pestkę wyjmujemy tuż przed nałożeniem farszu do środka. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, udekorowane połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki. Wypróbuj także przepis na faszerowaną paprykę kaszą perłową.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    3 min
    Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
  • Krok 2

    2 min
    Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
  • Krok 3

    5 min
    Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
  • Krok 4

    5 min
    Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
  • Krok 5

    2 min
    Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • Krok 6

    3 min
    Połówki awokado napełnij farszem.
Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 1 z 6

Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 2 z 6

Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 3 z 6

Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 4 z 6

Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 5 z 6

Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Awokado faszerowane oliwkami i papryką

Krok 6 z 6

Połówki awokado napełnij farszem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Dzień Matki
  • Dzień ojca
  • Impreza
  • Kanapki
  • Kolacja
  • Kuchnia grecka
  • Obiad
  • Przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z awokado i jajek

    Pasta z awokado i jajek

    20 min Łatwy
  • Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado

    Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado

    40 min Łatwy
  • Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    20 min Łatwy
  • Pasta do pieczywa z awokado i serka

    Pasta do pieczywa z awokado i serka

    8 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu