Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
4
porcje
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Eleganckie i wyśmienite w smaku awokado faszerowane zielonymi oliwkami i czerwoną papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Owoc awokado nie ściemnieje, jeśli po wydrążeniu części miąższu do nadzienia z powrotem włożymy do środka pestkę i przykryjemy drugą połówką. Pestkę wyjmujemy tuż przed nałożeniem farszu do środka. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, udekorowane połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki. Wypróbuj także przepis na faszerowaną paprykę kaszą perłową.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
Krok 2
2 min
Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
Krok 3
5 min
Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
Krok 4
5 min
Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
2 min
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki awokado napełnij farszem.
Krok 1
z
6
Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
Krok 2
z
6
Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
Krok 3
z
6
Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
Krok 4
z
6
Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
z
6
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6
z
6
Połówki awokado napełnij farszem.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0