Awokado faszerowane oliwkami i papryką
20min
Łatwy
3
łyżek
1
łyżka
Sok z cytryny
4
Awokado
2
Papryka czerwona
10
Zielone oliwki
2
łyżek
Pietruszka
1
Cebula
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Białko
4.98 g
Węglowodany
22.2 g
Tłuszcze
45.74 g
Wartość energetyczna
490.78 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Przekrój awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
Krok 2
2 min
Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
Krok 3
5 min
Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj. Oliwki drobno pokrój.
Krok 4
5 min
Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i Majonezem.
Krok 5
2 min
Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 6
3 min
Połówki awokado napełnij farszem.
Eleganckie i wyśmienite w smaku awokado faszerowane zielonymi oliwkami i czerwoną papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Owoc awokado nie ściemnieje, jeśli po wydrążeniu części miąższu do nadzienia z powrotem włożymy do środka pestkę i przykryjemy drugą połówką. Pestkę wyjmujemy tuż przed nałożeniem farszu do środka. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, udekorowane połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki.
Komentarze 0