Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

(0)
20min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bajgiel
trochę
Sos Jalapeno WINIARY
4 
Jajka
8  plastrów
Boczek wędzony
1 
Awokado
trochę
Sałata masłowa, strzępiasta lub roszponka
trochę
Liście świeżej kolendry lub pietruszki
trochę
Sok z cytryny
1  porcja
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
20.02 g
Węglowodany
53.29 g
Tłuszcze
25.43 g
Wartość energetyczna
516.24 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie jajek i boczku na pewno jest Ci znane. Omlety czy jajecznica bazujące na tych składnikach są popularne i lubiane. Ale czy próbowałeś już bajgli z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado? Te nowatorskie kanapki są doskonałe na przyjęcia, parapetówki, pikniki i grille. Jeśli bajgle wykończysz Sosem Jalapeño WINIARY, rozpłyniesz się w cudownym smaku!

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    1 min
    Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.
  • Krok 2

    3 min
    Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 3

    10 min
    Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.
  • Krok 4

    4 min
    Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.
Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 1 z 5

Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 2 z 5

Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 3 z 5

Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 4 z 5

Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 5 z 5

Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Grill
  • Kanapki
  • Lato
  • Lunch
  • Mecz piłki nożnej
  • Obiad
  • Urodziny
  • Wiosna

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

    20 min Łatwy
  • Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

    Kanapka słodko-pikantna z kurczakiem i ananasem

    25 min Łatwy
  • Hamburger z karmelizowaną cebulą i Sosem Amerykańskim BBQ Winiary

    Hamburger z karmelizowaną cebulą i Sosem Amerykańskim BBQ Winiary

    30 min Średni
  • Pierś z indyka w boczku z morelami

    Pierś z indyka w boczku z morelami

    1 godz 28 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu