Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado
Dodaj do CookBook

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

(0)
20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bajgiel
trochę
Sos Jalapeno WINIARY
4 
Jajka
8  plastrów
Boczek wędzony
1 
Awokado
trochę
Sałata masłowa, strzępiasta lub roszponka
trochę
Liście świeżej kolendry lub pietruszki
trochę
Sok z cytryny
1  porcja
Masło
trochę
Sól
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
53.3 g
Wartość energetyczna
516.2 kcal
Tłuszcze
25.4 g
Białko
20 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Połączenie jajek i boczku na pewno jest Ci znane. Omlety czy jajecznica bazujące na tych składnikach są popularne i lubiane. Ale czy próbowałeś już bajgli z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado? Te nowatorskie kanapki są doskonałe na przyjęcia, parapetówki, pikniki i grille. Jeśli bajgle wykończysz Sosem Jalapeño WINIARY, rozpłyniesz się w cudownym smaku!

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    1 min
    Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.
  • Krok 2

    3 min
    Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
  • Krok 3

    10 min
    Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.
  • Krok 4

    4 min
    Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.
  • Krok 5

    2 min
    Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.
Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 1 z 5

Pieczywo przekrój na pół i posmaruj masłem.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 2 z 5

Awokado obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 3 z 5

Boczek ułóż na blaszce do pieczenia i praż w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez ok 5-10 min, aż zrobi się rumiany i chrupiący.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 4 z 5

Jajka usmaż na patelni tak, aby żółtka pozostały płynne. Na końcu dopraw solą i pieprzem.

Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

Krok 5 z 5

Na pieczywie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY, następnie ułóż sałatę, plastry boczku oraz awokado. Całość przykryj jajkiem sadzonym. Wierzch udekoruj świeżą kolendrą lub pietruszką, a na koniec – dopraw solą i pieprzem. Podawaj na ciepło.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Grill
  • Kanapki
  • Lato
  • Lunch
  • Mecz piłki nożnej
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Urodziny
  • Wiosna
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bajgiel z wędzonym łososiem

    Bajgiel z wędzonym łososiem

    16 min Łatwy
  • Bajgiel z wędzonym łososiem i barszczem WINIARY

    Bajgiel z wędzonym łososiem i barszczem WINIARY

    13 min Łatwy
  • Bajgiel z pieczonym burakiem

    Bajgiel z pieczonym burakiem

    1 godz 1 min Łatwy
  • Bajgiel z marynowanym śledziem

    Bajgiel z marynowanym śledziem

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu