Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bajgiel z marynowanym śledziem

0
19 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Śledź marynowany z żurawiną i imbirem (przepis na winiary.pl)
2 
Bajgiel (lub inne pieczywo)
1 
Cebula
1 
Jabłko (najlepiej twarde i kwaśne)
2 
Ogórek kiszony
1 łyżka
Koperek
1 szczypta
Pieprz czarny mielony
1 g
Oliwa
1 łyżeczka
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.63 g
Węglowodany
66.55 g
Tłuszcze
18.23 g
Wartość energetyczna
537.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

19 min
Krok 1
3 min
Śledzia pokrój na małe kawałki.
Krok 2
3 min
Cebulę pokrój w piórka.
Krok 3
3 min
Jabłko i ogórki pokrój na plasterki.
Krok 4
3 min
Zmieszaj wszystkie pokrojone składniki i dopraw całość pieprzem, oliwą i miodem.
Krok 5
3 min
Bajgle przekrój na pół i posmaruj od wewnątrz Majonezem Dekoracyjnym Winiary.
Krok 6
4 min
Śledzia z dodatkami ułóż na jednej części pieczywa i przykryj drugą.
Bajgiel z marynowanym śledziem

Krok 1 z 6

Śledzia pokrój na małe kawałki.

Bajgiel z marynowanym śledziem

Krok 2 z 6

Cebulę pokrój w piórka.

Bajgiel z marynowanym śledziem

Krok 3 z 6

Jabłko i ogórki pokrój na plasterki.

Bajgiel z marynowanym śledziem

Krok 4 z 6

Zmieszaj wszystkie pokrojone składniki i dopraw całość pieprzem, oliwą i miodem.

Bajgiel z marynowanym śledziem

Krok 5 z 6

Bajgle przekrój na pół i posmaruj od wewnątrz Majonezem Dekoracyjnym Winiary.

Bajgiel z marynowanym śledziem

Krok 6 z 6

Śledzia z dodatkami ułóż na jednej części pieczywa i przykryj drugą.

Różnego rodzaju kanapki, to uniwersalne rozwiązanie na mniejszy i większy apetyt oraz na wykorzystanie składników, które aktualnie masz w swojej kuchni. Przepis na bajgla ze śledziem marynowanym z żurawiną i imbirem, który wcześniej zagościł na świątecznym stole, to świetny pomysł na przykład na poświąteczne śniadanie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika