Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bajgiel z pieczonym burakiem to przekąska idealna dla wszystkich, którzy chcą odpocząć od mięsa w diecie! Przyrumienione pieczywo smarujemy aromatycznym Sosem curry Winiary, a następnie dopełniamy dodatkami – pieczonymi w miodzie i ziołach buraczkami, porządną porcją pysznego, koziego sera, a także zielonym dodatkiem rukoli, szpinaku i roszponki. Bajgle z pieczonym buraczkiem smakują jeszcze lepiej, kiedy całość polejemy sosem powstałym podczas pieczenia warzyw. Pycha!
Przygotowanie
61 min
Krok 1
10 min
Buraki obierz i pokrój na ćwiartki. Polej 1 łyżką oliwy, dodaj miód i zioła.
Krok 2
30 min
Następnie piecz w brytfance – pod przykryciem lub zawinięte w folię – około 30–45 minut.
Krok 3
5 min
Po tym czasie przełóż buraczki razem z sosem do miski, dopraw miodem i octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
8 min
Bajgle przyrumień lekko na patelni lub na grillu. Przekrój na połówki. Dolne części posmaruj Sosem Curry WINIARY i ułóż odsączone buraczki (jeśli są za duże, możesz po upieczeniu pokroić je w plasterki).
Krok 5
5 min
Na to ułóż warstwę rukoli wymieszanej ze szpinakiem i roszponką oraz solidną porcję koziego sera.
Krok 6
3 min
Całość możesz dodatkowo polać sosem powstałym z pieczenia buraków oraz Sosem Curry WINIARY. Każdą kanapkę przykryj wierzchnią częścią bajgla.
Krok 1
z
6
Buraki obierz i pokrój na ćwiartki. Polej 1 łyżką oliwy, dodaj miód i zioła.
Krok 2
z
6
Następnie piecz w brytfance – pod przykryciem lub zawinięte w folię – około 30–45 minut.
Krok 3
z
6
Po tym czasie przełóż buraczki razem z sosem do miski, dopraw miodem i octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
z
6
Bajgle przyrumień lekko na patelni lub na grillu. Przekrój na połówki. Dolne części posmaruj Sosem Curry WINIARY i ułóż odsączone buraczki (jeśli są za duże, możesz po upieczeniu pokroić je w plasterki).
Krok 5
z
6
Na to ułóż warstwę rukoli wymieszanej ze szpinakiem i roszponką oraz solidną porcję koziego sera.
Krok 6
z
6
Całość możesz dodatkowo polać sosem powstałym z pieczenia buraków oraz Sosem Curry WINIARY. Każdą kanapkę przykryj wierzchnią częścią bajgla.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0