Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bajgiel z pieczonym burakiem

0
61 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bajgiel
500 g
Buraki
1 trochę
Sól
3 gałązek
Rozmaryn świeży
200 g
Ser kozi twardy
2 łyżeczek
Miód
1 łyżka
Ocet balsamiczny
1 łyżka
Oliwa z oliwek
1 trochę
1 trochę
Mix sałat
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.72 g
Węglowodany
66.95 g
Tłuszcze
26.09 g
Wartość energetyczna
608.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

61 min
Krok 1
10 min
Buraki obierz i pokrój na ćwiartki. Polej 1 łyżką oliwy, dodaj miód i zioła.
Krok 2
30 min
Następnie piecz w brytfance – pod przykryciem lub zawinięte w folię – około 30–45 minut.
Krok 3
5 min
Po tym czasie przełóż buraczki razem z sosem do miski, dopraw miodem i octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
Krok 4
8 min
Bajgle przyrumień lekko na patelni lub na grillu. Przekrój na połówki. Dolne części posmaruj Sosem Curry WINIARY i ułóż odsączone buraczki (jeśli są za duże, możesz po upieczeniu pokroić je w plasterki).
Krok 5
5 min
Na to ułóż warstwę rukoli wymieszanej ze szpinakiem i roszponką oraz solidną porcję koziego sera.
Krok 6
3 min
Całość możesz dodatkowo polać sosem powstałym z pieczenia buraków oraz Sosem Curry WINIARY. Każdą kanapkę przykryj wierzchnią częścią bajgla.
Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 1 z 6

Buraki obierz i pokrój na ćwiartki. Polej 1 łyżką oliwy, dodaj miód i zioła.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 2 z 6

Następnie piecz w brytfance – pod przykryciem lub zawinięte w folię – około 30–45 minut.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 3 z 6

Po tym czasie przełóż buraczki razem z sosem do miski, dopraw miodem i octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 4 z 6

Bajgle przyrumień lekko na patelni lub na grillu. Przekrój na połówki. Dolne części posmaruj Sosem Curry WINIARY i ułóż odsączone buraczki (jeśli są za duże, możesz po upieczeniu pokroić je w plasterki).

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 5 z 6

Na to ułóż warstwę rukoli wymieszanej ze szpinakiem i roszponką oraz solidną porcję koziego sera.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 6 z 6

Całość możesz dodatkowo polać sosem powstałym z pieczenia buraków oraz Sosem Curry WINIARY. Każdą kanapkę przykryj wierzchnią częścią bajgla.

Bajgiel z pieczonym burakiem to przekąska idealna dla wszystkich, którzy chcą odpocząć od mięsa w diecie! Przyrumienione pieczywo smarujemy aromatycznym Sosem curry Winiary, a następnie dopełniamy dodatkami – pieczonymi w miodzie i ziołach buraczkami, porządną porcją pysznego, koziego sera, a także zielonym dodatkiem rukoli, szpinaku i roszponki. Bajgle z pieczonym buraczkiem smakują jeszcze lepiej, kiedy całość polejemy sosem powstałym podczas pieczenia warzyw. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika