Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bajgiel z pieczonym burakiem
Dodaj do CookBook

Bajgiel z pieczonym burakiem

(0)
1 godz 1 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bajgiel
500  g
Buraki
trochę
Sól
3  gałązek
Rozmaryn świeży
200  g
Ser kozi twardy
2  łyżeczek
Miód
1  łyżka
Ocet balsamiczny
1  łyżka
Oliwa z oliwek
trochę
Sos Curry WINIARY
trochę
Mix sałat
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
67 g
Wartość energetyczna
608.6 kcal
Tłuszcze
26.1 g
Białko
27.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Bajgiel z pieczonym burakiem to przekąska idealna dla wszystkich, którzy chcą odpocząć od mięsa w diecie! Przyrumienione pieczywo smarujemy aromatycznym Sosem curry Winiary, a następnie dopełniamy dodatkami – pieczonymi w miodzie i ziołach buraczkami, porządną porcją pysznego, koziego sera, a także zielonym dodatkiem rukoli, szpinaku i roszponki. Bajgle z pieczonym buraczkiem smakują jeszcze lepiej, kiedy całość polejemy sosem powstałym podczas pieczenia warzyw. Pycha!

Przygotowanie

61 min
  • Krok 1

    10 min
    Buraki obierz i pokrój na ćwiartki. Polej 1 łyżką oliwy, dodaj miód i zioła.
  • Krok 2

    30 min
    Następnie piecz w brytfance – pod przykryciem lub zawinięte w folię – około 30–45 minut.
  • Krok 3

    5 min
    Po tym czasie przełóż buraczki razem z sosem do miski, dopraw miodem i octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.
  • Krok 4

    8 min
    Bajgle przyrumień lekko na patelni lub na grillu. Przekrój na połówki. Dolne części posmaruj Sosem Curry WINIARY i ułóż odsączone buraczki (jeśli są za duże, możesz po upieczeniu pokroić je w plasterki).
  • Krok 5

    5 min
    Na to ułóż warstwę rukoli wymieszanej ze szpinakiem i roszponką oraz solidną porcję koziego sera.
  • Krok 6

    3 min
    Całość możesz dodatkowo polać sosem powstałym z pieczenia buraków oraz Sosem Curry WINIARY. Każdą kanapkę przykryj wierzchnią częścią bajgla.
Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 1 z 6

Buraki obierz i pokrój na ćwiartki. Polej 1 łyżką oliwy, dodaj miód i zioła.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 2 z 6

Następnie piecz w brytfance – pod przykryciem lub zawinięte w folię – około 30–45 minut.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 3 z 6

Po tym czasie przełóż buraczki razem z sosem do miski, dopraw miodem i octem balsamicznym oraz solą i pieprzem. Odstaw do wystudzenia.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 4 z 6

Bajgle przyrumień lekko na patelni lub na grillu. Przekrój na połówki. Dolne części posmaruj Sosem Curry WINIARY i ułóż odsączone buraczki (jeśli są za duże, możesz po upieczeniu pokroić je w plasterki).

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 5 z 6

Na to ułóż warstwę rukoli wymieszanej ze szpinakiem i roszponką oraz solidną porcję koziego sera.

Bajgiel z pieczonym burakiem

Krok 6 z 6

Całość możesz dodatkowo polać sosem powstałym z pieczenia buraków oraz Sosem Curry WINIARY. Każdą kanapkę przykryj wierzchnią częścią bajgla.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Curry
  • Dodatek
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bajgiel z wędzonym łososiem

    Bajgiel z wędzonym łososiem

    16 min Łatwy
  • Bajgiel z wędzonym łososiem i barszczem WINIARY

    Bajgiel z wędzonym łososiem i barszczem WINIARY

    13 min Łatwy
  • Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

    Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

    20 min Łatwy
  • Bajgiel z marynowanym śledziem

    Bajgiel z marynowanym śledziem

    19 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu