Pasta z awokado i jajek

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 6

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka gotuję na twardo, pozostawiam do ostudzenia. Awokado obieram ze skórki i usuwam pestkę. Miąższ ścieram na tarce na dużych oczkach. Skrapiam sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało. Wszystkie składniki miksuję na gładką masę za pomocą blendera. Doprawiam do smaku. Trzymam w lodówce. Podaję jako dodatek do kanapek.

Opis przepisu:

Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w sieci przepis na jajeczną pastę z awokado. Postanowiłam przetestować recepturę. Pasta wyszła naprawdę smaczna. Należy pamiętać o skropieniu startego awokado sokiem z cytryny, gdyż bardzo szybko ciemnieje.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • VNS
    Pół cytryny okazało się zbyt dużą ilością w moim przypadku. Pasta wyszła przez to kwaśna i rzadka. Mimo wszystko smaczna i miła odmiana. Awokado polecam przekroić i wydłubać łyżeczką, zamiast obierać i ścierać. Dużo mniej roboty i trochę mniej mycia :) Pozdrawiam!

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?