1

2

Przepisy

Pasta z awokado i jajek

4/5 4 11 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w sieci przepis na jajeczną pastę z awokado. Postanowiłam przetestować recepturę. Pasta wyszła naprawdę smaczna. Należy pamiętać o skropieniu startego awokado sokiem z cytryny, gdyż bardzo szybko ciemnieje.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka gotuję na twardo, pozostawiam do ostudzenia. Awokado obieram ze skórki i usuwam pestkę. Miąższ ścieram na tarce na dużych oczkach. Skrapiam sokiem z cytryny, aby awokado nie ściemniało. Wszystkie składniki miksuję na gładką masę za pomocą blendera. Doprawiam do smaku. Trzymam w lodówce. Podaję jako dodatek do kanapek.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

  • VNS
    Pół cytryny okazało się zbyt dużą ilością w moim przypadku. Pasta wyszła przez to kwaśna i rzadka. Mimo wszystko smaczna i miła odmiana. Awokado polecam przekroić i wydłubać łyżeczką, zamiast obierać i ścierać. Dużo mniej roboty i trochę mniej mycia :) Pozdrawiam!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: