Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

0
18 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bajgiel
1 słoik
4 
Jajko
1 
Awokado
15 g
Kiełki
20 g
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa z oliwek
1 
Ogórek zielony
1 
Sok z cytryny
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1065.66 kcal
Tłuszcze
72.6 g
Węglowodany
80.51 g
Białko
24.88 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

18 min
Krok 1
3 min
Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 2
2 min
Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
Krok 3
5 min
Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
Krok 4
2 min
Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
Krok 5
3 min
Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
Krok 6
3 min
Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.
Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 1 z 6

Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 2 z 6

Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 3 z 6

Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 4 z 6

Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 5 z 6

Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 6 z 6

Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika