Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

(2)
20min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
4 
Bajgiel
trochę
Sos Remulada WINIARY
4 
Jajka
1 
Awokado
trochę
Ulubione kiełki
1  pęczek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Oliwa
1 
Ogórek zielony
1 
Sok z cytryny lub limonki
trochę
Pieprz
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.14 g
Węglowodany
56.87 g
Tłuszcze
16.37 g
Wartość energetyczna
437.95 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolorowa kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado to pyszny pomysł na pożywne, ale jednocześnie fit śniadanie. Sprawdź również przepis na tosty z jajkiem.

Przygotowanie

20 min
  • Krok 1

    3 min
    Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
  • Krok 2

    4 min
    Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
  • Krok 3

    5 min
    Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
  • Krok 4

    2 min
    Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
  • Krok 5

    3 min
    Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
  • Krok 6

    3 min
    Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.
Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 1 z 6

Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 2 z 6

Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 3 z 6

Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 4 z 6

Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 5 z 6

Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 6 z 6

Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Brunch
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Przekąska
  • Śniadanie
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pasta z awokado i jajek

    Pasta z awokado i jajek

    20 min Łatwy
  • Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado

    Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado

    40 min Łatwy
  • Tosty z patelni z omletem i warzywami

    Tosty z patelni z omletem i warzywami

    15 min Łatwy
  • Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

    Bajgiel z jajkiem sadzonym, chrupiącym boczkiem i awokado

    20 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu