Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado
20min
Łatwy
4
Bajgiel
1 słoik
4
Jajka
1
Awokado
1 pęczek
Ulubione kiełki
1 pęczek
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Oliwa
1
Ogórek zielony
1
Sok z cytryny lub limonki
1 trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
25.07 g
Węglowodany
80.69 g
Tłuszcze
72.73 g
Wartość energetyczna
1067.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 2
4 min
Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
Krok 3
5 min
Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
Krok 4
2 min
Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
Krok 5
3 min
Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
Krok 6
3 min
Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.
Komentarze 0