Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

(1)
20min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Bajgiel
4 
Jajka
1 
Awokado
1  pęczek
Ulubione kiełki
1  pęczek
Szczypiorek
trochę
Sól
trochę
Oliwa
1 
Ogórek zielony
1 
Sok z cytryny lub limonki
trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
25.07 g
Węglowodany
80.69 g
Tłuszcze
72.73 g
Wartość energetyczna
1067.81 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

20 min
Krok 1
3 min
Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 2
4 min
Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
Krok 3
5 min
Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
Krok 4
2 min
Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
Krok 5
3 min
Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
Krok 6
3 min
Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.
Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 1 z 6

Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 2 z 6

Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 3 z 6

Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 4 z 6

Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 5 z 6

Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.

Kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado

Krok 6 z 6

Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.

Kolorowa kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado to pyszny pomysł na pożywne śniadanie. Sprawdź również przepis na tosty z jajkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 01/26/2021 - 19:18 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha