Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa kanapka śniadaniowa z jajkiem i awokado to pyszny pomysł na pożywne, ale jednocześnie fit śniadanie. Sprawdź również przepis na tosty z jajkiem.
Przygotowanie
20 min
Krok 1
3 min
Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 2
4 min
Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
Krok 3
5 min
Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
Krok 4
2 min
Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
Krok 5
3 min
Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
Krok 6
3 min
Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.
Krok 1
z
6
Awokado obierz i pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 2
z
6
Jajko usmaż na oliwie, starając się, aby żółtko pozostało płynne.
Krok 3
z
6
Bajgle przekrój na pół i obsmaż krótko na patelni aż się zarumienią.
Krok 4
z
6
Zrumienione pieczywo posmaruj remuladą.
Krok 5
z
6
Na spodzie ułóż awokado. Dodaj plasterki ogórka. Na wierzchu ułóż usmażone jajko sadzone.
Krok 6
z
6
Kanapkę z jajkiem i awokado dopraw solą, pieprzem, posyp kiełkami oraz posiekanym szczypiorkiem. Przykryj drugą częścią bajgla.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0