Kuskus z fetą, suszonymi pomidorami i awokado
40min
Łatwy
1 szklanka
Kasza kuskus
1 kostka
Ser feta
1
Awokado
3 płaskich łyżek
Szczypiorek
6
Suszone pomidory
5 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
1 szklanka
Woda
1 trochę
Pieprz czarny
.
Wartości odżywcze
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
2 min
Do miski wsyp kuskus.
Krok 2
5 min
Kostkę bulionową rozpuść we wrzątku.
Krok 3
3 min
Zalej kaszkę gorącym bulionem. Odstaw na 5 minut.
Krok 4
2 min
Przemieszaj widelcem i odstaw do wystygnięcia.
Krok 5
3 min
Kukurydzę odsącz na sitku.
Krok 6
5 min
Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój w kawałki.
Krok 7
2 min
Skrop awokado sokiem z połowy cytryny, by nie ściemniało.
Krok 8
3 min
Do kuskusa wkrusz fetę. Dodaj kukurydzę.
Krok 9
3 min
Wsyp pokrojone w paski suszone pomidory.
Krok 10
2 min
Dodaj awokado. Posyp szczypiorkiem, a następnie skrop całość oliwą.
Krok 11
2 min
Dopraw pieprzem i wymieszaj całość.
Sałatka, która łączy ze sobą wyśmienity smak, lekkość i zaletę nie do przecenienia, jaką jest fakt, że to danie dietetyczne. Kaszka kuskus uzupełniona o suszone pomidory i awokado, to fantastyczne połączenie, które zapewni nie tylko pyszne doznania smakowe, ale też zbilansowaną porcję witamin. Dodajmy Bulion warzywny Kogutek WINIARY, a otrzymamy coś, czego długo nie zapomnimy. Smacznego!
Komentarze 0