Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Kasza kuskus
1 puszka
Soczewica
1 puszka
Ciecierzyca
50 g
Kapusta czerwona
2 płaskich łyżek
Olej
50 g
Por (biała część)
2 ząbków
Czosnek
2 płaskich łyżek
Natka pietruszki
0.5 
Sok z cytryny
4 łyżek
Żurawina suszona
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
1849.16 kcal
Białko
98.66 g
Tłuszcze
24.37 g
Węglowodany
320.51 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
10 min
Kostkę bulionową zalej 300 ml wrzątku, rozprowadź i zalej nim kuskus, a następnie ostudź.
Krok 2
5 min
Soczewicę i cieciorkę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.
Krok 3
10 min
Pora przekrój na połowę i pokrój w cieniutkie półkrążki, delikatnie posól.
Krok 4
10 min
Warzywa połącz z kaszą, soczewicą, cieciorką i żurawiną, dodaj czosnek i natkę. Dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Połącz z olejem.
Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

Krok 1 z 4

Kostkę bulionową zalej 300 ml wrzątku, rozprowadź i zalej nim kuskus, a następnie ostudź.

Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

Krok 2 z 4

Soczewicę i cieciorkę odsącz z zalewy, przepłucz zimną wodą.

Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

Krok 3 z 4

Pora przekrój na połowę i pokrój w cieniutkie półkrążki, delikatnie posól.

Kuskus z soczewicą i czerwoną kapustą

Krok 4 z 4

Warzywa połącz z kaszą, soczewicą, cieciorką i żurawiną, dodaj czosnek i natkę. Dopraw sokiem z cytryny i pieprzem. Połącz z olejem.

Szukasz przepisu na proste domowe danie, które Cię nasyci? Uwielbiasz łatwe w przygotowaniu warzywa? Jeśli masz wolne 20 minut, przygotuj nasz kuskus z soczewicą, cieciorką i czerwoną kapustą. Aby kuskus z soczewicą i cieciorką miał wyrazisty smak i intensywny aromat, zalej kaszę wrzątkiem z 1 kostką Bulionu warzywnego WINIARY. Gotowy, aromatyczny kuskus połącz z warzywami, dopraw dodatkowo sokiem z cytryny i pieprzem dla zbalansowania smaku.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika