Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kuskus z kurczakiem

0
77 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Filet z kurczaka
1 szklanka
Kasza kuskus
2 łyżek
Rodzynki
10 
Suszone śliwki
1 trochę
Sok z cytryny
1 łyżeczka
Curry
3 płaskich łyżek
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
499.4 kcal
Węglowodany
60.36 g
Białko
38.88 g
Tłuszcze
11.09 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

77 min
Krok 1
35 min
Filety pokrój w kostkę, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i curry, skrop olejem i pozostaw w lodówce na 30 minut.
Krok 2
10 min
Po upływie tego czasu smaż filety przez około 10 minut.
Krok 3
15 min
Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
10 min
Rodzynki i śliwki namocz.
Krok 5
5 min
Kuskus wymieszaj z rodzynkami i śliwkami. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i sokiem z cytryny.
Krok 6
2 min
Kuskus podawaj jeszcze ciepły z kurczakiem. Możesz podawać z grillowanym ananasem.
Kuskus z kurczakiem

Krok 1 z 6

Filety pokrój w kostkę, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i curry, skrop olejem i pozostaw w lodówce na 30 minut.

Kuskus z kurczakiem

Krok 2 z 6

Po upływie tego czasu smaż filety przez około 10 minut.

Kuskus z kurczakiem

Krok 3 z 6

Kuskus przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Kuskus z kurczakiem

Krok 4 z 6

Rodzynki i śliwki namocz.

Kuskus z kurczakiem

Krok 5 z 6

Kuskus wymieszaj z rodzynkami i śliwkami. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i sokiem z cytryny.

Kuskus z kurczakiem

Krok 6 z 6

Kuskus podawaj jeszcze ciepły z kurczakiem. Możesz podawać z grillowanym ananasem.

Obiad w klimatach arabskich: kuskus z kurczakiem, z dodatkiem rodzynek i suszonych śliwek, doprawiony subtelnie przyprawą Ziarenka Smaku. Filety do kuskusu marynujemy w curry i smażymy - w całości lub pokrojone na ukośne kawałki (wielkości kciuka).
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika