Makaron z kurczakiem i pieczarkami

5/5 5 119 5 1
5/5 5 119 5 1
  • Przygotowanie: 38 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Mięso pokrój w kostkę.
  2. Pieczarki i cebulę oczyść. Pieczarki pokrój na cztery części, cebulę w kostkę.
  3. Na patelni na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj mięso i pieczarki, podsmaż.
  4. Podlej 1 szklanką wody, wsyp przyprawę ZIARENKA SMAKU.
  5. Śmietanę połącz z mąką, dodaj do potrawy. Zagotuj, dopraw sokiem cytrynowym i pieprzem.
  6. Warzywa wymieszaj z makaronem.
  7. Danie podawaj na gorąco, udekorowane koperkiem lub natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?