Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Prawdziwy frykas drobiowy, czyli filety z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami i cebulą, duszone w Kostce do Smaku drobiowej. Wyśmienite z porcją białego ryżu i zieloną sałatą ze śmietaną lub w kompozycji z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
2 min
Filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
4 min
Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.
Krok 3
10 min
Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.
Krok 4
7 min
Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.
Krok 5
10 min
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.
Krok 6
2 min
Gotowe danie podawaj z ryżem.
Krok 1
z
6
Filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
z
6
Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.
Krok 3
z
6
Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.
Krok 4
z
6
Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.
Krok 5
z
6
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.
Krok 6
z
6
Gotowe danie podawaj z ryżem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0