Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

0
35 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kostek
Kostka do smaku drobiowa
500 g
Filet z kurczaka
200 g
Pieczarki
1 
Cebula
200 ml
Śmietana 30%
2 łyżek
Olej
1 łyżka
Mąka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
369.08 kcal
Tłuszcze
25.03 g
Węglowodany
6.47 g
Białko
29.79 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
2 min
Filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
4 min
Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.
Krok 3
10 min
Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.
Krok 4
7 min
Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.
Krok 5
10 min
Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.
Krok 6
2 min
Gotowe danie podawaj z ryżem.
Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

Krok 1 z 6

Filety pokrój na duże kawałki.

Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

Krok 2 z 6

Pieczarki oczyść, każdą przekrój na cztery części. Posiekaj cebulę.

Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

Krok 3 z 6

Na oleju podsmaż mięso, cebulę i pieczarki.

Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

Krok 4 z 6

Kostki drobiowe rozpuść w 300 ml gorącej wody, dodaj do mięsa. Duś 5 minut.

Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

Krok 5 z 6

Mąkę wymieszaj ze śmietaną, połącz z mięsem. Zagotuj.

Filety w sosie śmietanowym - frykas drobiowy

Krok 6 z 6

Gotowe danie podawaj z ryżem.

Prawdziwy frykas drobiowy, czyli filety z kurczaka w sosie śmietanowym z pieczarkami i cebulą, duszone w Kostce do Smaku drobiowej. Wyśmienite z porcją białego ryżu i zieloną sałatą ze śmietaną lub w kompozycji z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika