Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Makaron z warzywami

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

300 g
Makaron Świderki
1 
Cebula
1 
Por (biała część)
200 g
Szpinak Mrożony
200 g
Pieczarki
3 płaskich łyżek
Olej
100 ml
Śmietana 30%
2 ząbków
Czosnek
100 g
Szynka drobiowa
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
65.74 g
Białko
19.88 g
Wartość energetyczna
453.56 kcal
Tłuszcze
15.49 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
15 min
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
Krok 2
5 min
Cebulę, por i pieczarki oczyść, pokrój w plastry.
Krok 3
10 min
Cebulę i por zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
Krok 4
10 min
Dodaj szpinak i pieczarki, podlej 5 łyżkami wody i duś do miękkości warzyw.
Krok 5
5 min
Następnie dodaj śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Krok 6
5 min
Szynkę pokrój w paseczki, dodaj do warzyw.
Krok 7
5 min
Zawartość patelni połącz z makaronem i podawaj od razu po przygotowaniu.
Makaron z warzywami

Krok 1 z 7

Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.

Makaron z warzywami

Krok 2 z 7

Cebulę, por i pieczarki oczyść, pokrój w plastry.

Makaron z warzywami

Krok 3 z 7

Cebulę i por zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.

Makaron z warzywami

Krok 4 z 7

Dodaj szpinak i pieczarki, podlej 5 łyżkami wody i duś do miękkości warzyw.

Makaron z warzywami

Krok 5 z 7

Następnie dodaj śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.

Makaron z warzywami

Krok 6 z 7

Szynkę pokrój w paseczki, dodaj do warzyw.

Makaron z warzywami

Krok 7 z 7

Zawartość patelni połącz z makaronem i podawaj od razu po przygotowaniu.

Makaron z warzywami to kompozycja świderków z pysznym, śmietanowym sosem z podsmażanym porem z cebulą, szpinakiem i pieczarkami oraz paseczkami drobiowej szynki. Całość doprawiona prosto świeżym czosnkiem i przyprawą Ziarenka Smaku. Kto lubi, może pieczarki przesmażyć na osobnej patelni (ze szczyptą Ziarenek) i dodać do makaronu tuż przed podaniem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika