Zupa pieczarkowa z makaronem

Oceń ten przepis!

4/5 4 34 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 4

4/5 4 34 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotuj 1 l wody. Dodaj do niej przyprawę JARZYNKA. Całość zagotuj.
  2. Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.
  3. Cebulę przekrój na 4 części i pokrój w paseczki, a czosnek w plasterki. Cebulę z pieczarkami podsmaż na maśle.
  4. Zawartość patelni połącz z wywarem z przyprawą JARZYNKA. Do wywaru dodaj czosnek i makaron.
  5. Całość gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
  6. Zahartuj śmietanę – rozmieszaj ją w kubku lub miseczce z paroma łyżkami gorącego wywaru, dodaj do zupy. Zagotuj.
  7. Wyłącz ogień i dodaj natkę pietruszki. Całość dopraw pieprzem.

Opis przepisu:


Przepis na zupę pieczarkową z makaronem to jeden z prostszych przepisów na zupy grzybowe z dodatkami.

Podstawą dobrej zupy z pieczarkami jest wywar z przyprawą JARZYNKA WINIARY, połączony z podsmażonymi na patelni warzywami. Ważne jest doprawienie pieczarkowej zupy drobniutko pokrojonym ząbkiem czosnku oraz poszatkowaną natką pietruszki.

Jeżeli chcesz uzyskać zupę pieczarkową krem, możesz dodać ziemniaki dla zagęszczenia zupy, a następnie całość zmiksować blenderem lub mikserem i udekorować kleksem śmietany.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?