Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klasyczny barszcz biały podany z boczkiem i ziemniakami to doskonała propozycja na wielkanocny stół. Przygotowany na bazie Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY zachwyci aromatem.
Przygotowanie
74 min
Krok 1
20 min
Białą kiełbasę obgotuj w 1,2 l wody przez 20 minut.
Krok 2
7 min
200 g boczku i jedną cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na smalcu, aż będą rumiane.
Krok 3
4 min
Kiełbasę wyjmij z wody, pokrój w plasterki i wrzuć z powrotem do wywaru razem z podsmażoną cebulą i boczkiem.
Krok 4
12 min
Zawartość opakowania Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY rozrób w 300 ml wody i dodaj do wywaru, dokładnie mieszając. Gotuj około 10 minut. Na koniec zabiel zupę śmietaną i dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
8 min
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 6
10 min
Drugą cebulę i czosnek posiekaj. Pozostały boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Kiedy wytopi się tłuszcz, a mięso zrobi się rumiane, dodaj cebulę i smaż, aż nabierze złotego koloru. Na końcu dodaj czosnek.
Krok 7
10 min
Ugotowane ziemniaki utłucz, a następnie dodaj do boczku z cebulą. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj i podsmażaj na średniej mocy palnika około 5 minut.
Krok 8
3 min
Barszcz biały podawaj z klopsikami z tłuczonych ziemniaków i jajkiem ugotowanym na twardo.
Krok 1
z
8
Białą kiełbasę obgotuj w 1,2 l wody przez 20 minut.
Krok 2
z
8
200 g boczku i jedną cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na smalcu, aż będą rumiane.
Krok 3
z
8
Kiełbasę wyjmij z wody, pokrój w plasterki i wrzuć z powrotem do wywaru razem z podsmażoną cebulą i boczkiem.
Krok 4
z
8
Zawartość opakowania Barszczu białego Nasza Specjalność WINIARY rozrób w 300 ml wody i dodaj do wywaru, dokładnie mieszając. Gotuj około 10 minut. Na koniec zabiel zupę śmietaną i dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
z
8
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 6
z
8
Drugą cebulę i czosnek posiekaj. Pozostały boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Kiedy wytopi się tłuszcz, a mięso zrobi się rumiane, dodaj cebulę i smaż, aż nabierze złotego koloru. Na końcu dodaj czosnek.
Krok 7
z
8
Ugotowane ziemniaki utłucz, a następnie dodaj do boczku z cebulą. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj i podsmażaj na średniej mocy palnika około 5 minut.
Krok 8
z
8
Barszcz biały podawaj z klopsikami z tłuczonych ziemniaków i jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0