Naleśniki z jabłkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 51 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 6

5/5 5 51 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki.
  2. Jabłka wsyp do garnka, podlej niewielką ilością wody i duś na małym ogniu aż jabłka się rozgotują.
  3. Dodaj cukier wanilinowy i w razie potrzeby dosłodź.
  4. Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.
  5. Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.
  6. Ciasto odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.
  7. Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?