Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Naleśniki z jabłkami

Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.
  • Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.
  • Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.
  • Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Naleśniki z jabłkami
  • Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.
  • Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.
  • Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.
  • czas Łączny czas: - min
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Proponujemy pyszne naleśniki z jabłkami i orzechami włoskimi. To pachnące pomarańczową skórką i wanilią danie doskonale sprawdzi się jako obiad, jak również jako podwieczorek. Zawinięte w rulonik naleśniki polej polewą czekoladową, a jeśli chcesz, dodatkowo na talerzu możesz ułożyć pokrojone w kawałki jabłka. Pycha :)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki.
  2. Jabłka wsyp do garnka, podlej niewielką ilością wody i duś na małym ogniu aż jabłka się rozgotują.
  3. Dodaj cukier wanilinowy i w razie potrzeby dosłodź.
  4. Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.
  5. Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.
  6. Ciasto odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.
  7. Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

  • mąka (1 szklanka)
  • mleko (2 szklanki)
  • jajko (1 sztuka)
  • sól (1 szczypta)
  • jabłko (1 kg)
  • rodzynki (50 g)
  • Cukier wanilinowy WINIARY (1 opakowanie)
  • skórka otarta z pomarańczy (do dekoracji)
  • polewa czekoladowa (do dekoracji)
  • orzechy włoskie (50 g)
Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 15 grudnia 2014
    Martaa1986

    uwielbiam nalesniki

    +0
  • 28 października 2014
    MISTAN

    jabłko dobra rzecz

    +0
  • 15 października 2014
    szakalaka

    pyszne

    +0
  • 30 września 2014
    paulinapj

    Apetycznie wyglądają muszą być pyszne

    +0
  • 17 września 2014
    Triss123

    często takie robię. :)

    +0
  • 27 sierpnia 2014
    daisycook01

    te jabłka do naleśników to świetny pomysł, bardzo dobre.

    +0
  • 5 lutego 2014
    Patison

    haha naleśniki z jabłkami z szarlotki, musze to kiedys wyprobowac bo nienawidze wyrzucac jedzenia!

    +0
  • 5 lutego 2014
    Patison

    ostatnio zrobiłam nalesniki z jablkami z "resztkami" szarlotki od mamy. eksperyment moze dziwaczny, ale efekt przepyszny!

    +0
  • 4 lutego 2014
    wiklinowykret

    dziękuję za sugestię z jabłkami winnymi!

    +0
  • 4 stycznia 2014
    pająk

    dzieciaki uwielbiaja

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Naleśniki z jabłkami
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Naleśniki z jabłkami

Wydrukuj przepis

Naleśniki z jabłkami

Zgłoś przepis do moderacji