1

2

Przepisy

Naleśniki z jabłkami

5/5 5 37 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 6 porcji

Proponujemy pyszne naleśniki z jabłkami i orzechami włoskimi. To pachnące pomarańczową skórką i wanilią danie doskonale sprawdzi się jako obiad, jak również jako podwieczorek. Zawinięte w rulonik naleśniki polej polewą czekoladową, a jeśli chcesz, dodatkowo na talerzu możesz ułożyć pokrojone w kawałki jabłka. Pycha :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki.
  2. Jabłka wsyp do garnka, podlej niewielką ilością wody i duś na małym ogniu aż jabłka się rozgotują.
  3. Dodaj cukier wanilinowy i w razie potrzeby dosłodź.
  4. Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.
  5. Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.
  6. Ciasto odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.
  7. Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: