Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Naleśniki z jabłkami

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kubek
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 szklanek
Mleko
1 
Jajko
1 szczypta
Sól
1 kg
Jabłka
50 g
Rodzynki
1 łyżeczka
Skórka z pomarańczy
2 łyżek
Lukry, czekolada, kremowa, gotowa do spożycia
50 g
Orzechy włoskie
16 g
Cukier wanilinowy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
324.18 kcal
Białko
9 g
Tłuszcze
10.53 g
Węglowodany
53.84 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki.
Krok 2
10 min
Jabłka wsyp do garnka, podlej niewielką ilością wody i duś na małym ogniu aż jabłka się rozgotują.
Krok 3
2 min
Dodaj Cukier Wanilinowy WINIARY i w razie potrzeby dosłodź.
Krok 4
3 min
Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.
Krok 5
5 min
Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.
Krok 6
10 min
Ciasto odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.
Krok 7
5 min
Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.
Naleśniki z jabłkami

Krok 1 z 7

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na kawałki.

Naleśniki z jabłkami

Krok 2 z 7

Jabłka wsyp do garnka, podlej niewielką ilością wody i duś na małym ogniu aż jabłka się rozgotują.

Naleśniki z jabłkami

Krok 3 z 7

Dodaj Cukier Wanilinowy WINIARY i w razie potrzeby dosłodź.

Naleśniki z jabłkami

Krok 4 z 7

Wymieszaj z rodzynkami i orzechami.

Naleśniki z jabłkami

Krok 5 z 7

Z mąki, mleka, jajka i szczypty soli (można 0,5 szklanki mleka zastąpić wodą mineralną gazowaną) zrób ciasto naleśnikowe.

Naleśniki z jabłkami

Krok 6 z 7

Ciasto odstaw na 15 minut. Po tym czasie usmaż naleśniki.

Naleśniki z jabłkami

Krok 7 z 7

Każdy naleśnik smaruj farszem, zawijaj w rulonik i polej polewą czekoladową, posyp skórką pomarańczową.

Proponujemy pyszne naleśniki z jabłkami i orzechami włoskimi. To pachnące pomarańczową skórką i wanilią danie doskonale sprawdzi się jako obiad, jak również jako podwieczorek. Zawinięte w rulonik naleśniki posyp Cukrem Wanilinowym WINIARY lub polej polewą czekoladową, a jeśli chcesz, dodatkowo na talerzu możesz ułożyć pokrojone w kawałki jabłka. Pycha :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika