Mus jabłkowy
27min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
0.48 g
Węglowodany
22.64 g
Tłuszcze
0.22 g
Wartość energetyczna
84.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
27 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na grubej tarce.
Krok 2
10 min
Wrzucić je na duża patelnię lub do rondla. Smażyć na niedużym ogniu. Gdyby się przypalały, podlać niewielką ilością wody.
Krok 3
5 min
Kiedy jabłka się zredukują, posłodzić je. Pod koniec smażenia dodać też cynamon.
Krok 4
2 min
Po wystudzeniu można przechowywać mus w lodówce do ok 3 dni.
Lubisz smaczne, domowe przetwory? Wypróbuj przepis na szybki i łatwy mus jabłkowy, który przygotujesz w kilka chwil. Do jego przygotowania będą ci potrzebne tylko: jabłka, cukier i cynamon. Starte jabłka i cukier smażysz na niewielkim ogniu w rondelku. Gdy jabłka zgęstnieją możesz dodać cynamon. Mus jabłkowy wyśmienicie pasuje do naleśników, lekkich owsianek, ale również jako warstwa do przekładania ciasta.
Komentarze 0