Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz smaczne, domowe przetwory? Wypróbuj przepis na szybki i łatwy mus jabłkowy, który przygotujesz w kilka chwil. Do jego przygotowania będą ci potrzebne tylko: jabłka, cukier i cynamon. Starte jabłka i cukier smażysz na niewielkim ogniu w rondelku. Gdy jabłka zgęstnieją możesz dodać cynamon. Mus jabłkowy wyśmienicie pasuje do naleśników, lekkich owsianek, ale również jako warstwa do przekładania ciasta.
Przygotowanie
27 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na grubej tarce.
Krok 2
10 min
Wrzucić je na duża patelnię lub do rondla. Smażyć na niedużym ogniu. Gdyby się przypalały, podlać niewielką ilością wody.
Krok 3
5 min
Kiedy jabłka się zredukują, posłodzić je. Pod koniec smażenia dodać też cynamon.
Krok 4
2 min
Po wystudzeniu można przechowywać mus w lodówce do ok 3 dni.
Krok 1
z
4
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na grubej tarce.
Krok 2
z
4
Wrzucić je na duża patelnię lub do rondla. Smażyć na niedużym ogniu. Gdyby się przypalały, podlać niewielką ilością wody.
Krok 3
z
4
Kiedy jabłka się zredukują, posłodzić je. Pod koniec smażenia dodać też cynamon.
Krok 4
z
4
Po wystudzeniu można przechowywać mus w lodówce do ok 3 dni.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0