Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mus jabłkowy

0
27 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Jabłka
1 trochę
Cukier
2 szczypt
Cynamon

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.48 g
Węglowodany
22.64 g
Tłuszcze
0.22 g
Wartość energetyczna
84.87 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

27 min
Krok 1
10 min
Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na grubej tarce.
Krok 2
10 min
Wrzucić je na duża patelnię lub do rondla. Smażyć na niedużym ogniu. Gdyby się przypalały, podlać niewielką ilością wody.
Krok 3
5 min
Kiedy jabłka się zredukują, posłodzić je. Pod koniec smażenia dodać też cynamon.
Krok 4
2 min
Po wystudzeniu można przechowywać mus w lodówce do ok 3 dni.
Mus jabłkowy

Krok 1 z 4

Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne. Zetrzeć jabłka na grubej tarce.

Mus jabłkowy

Krok 2 z 4

Wrzucić je na duża patelnię lub do rondla. Smażyć na niedużym ogniu. Gdyby się przypalały, podlać niewielką ilością wody.

Mus jabłkowy

Krok 3 z 4

Kiedy jabłka się zredukują, posłodzić je. Pod koniec smażenia dodać też cynamon.

Mus jabłkowy

Krok 4 z 4

Po wystudzeniu można przechowywać mus w lodówce do ok 3 dni.

Lubisz smaczne, domowe przetwory? Wypróbuj przepis na szybki i łatwy mus jabłkowy, który przygotujesz w kilka chwil. Do jego przygotowania będą ci potrzebne tylko: jabłka, cukier i cynamon. Starte jabłka i cukier smażysz na niewielkim ogniu w rondelku. Gdy jabłka zgęstnieją możesz dodać cynamon. Mus jabłkowy wyśmienicie pasuje do naleśników, lekkich owsianek, ale również jako warstwa do przekładania ciasta.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika