Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wyjątkowy, błyskawiczny, idealny na sezon grillowy. Taki jest sos musztardowo-miodowy do mięs. Wzbogaci smak grillowanego mięsa: karkówki, polędwiczek czy drobiu, ale też szaszłyków z mięsem i warzywami oraz samych warzyw. Szczególnie dobrze komponuje się z tymi, które zostały przyprawione łagodnymi, naturalnymi ziołami. Doskonałym dodatkiem do sosu musztardowo-miodowego będzie także świeże pieczywo. Idealnie sprawdzi się np. bagietka.
Przygotowanie
4 min
Krok 1
1 min
Przygotuj majonez, miód, musztardę, jogurt naturalny i sok z cytryny.
Krok 2
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 2
1 min
Podawaj do mięs z grilla.
Krok 1
z
3
Przygotuj majonez, miód, musztardę, jogurt naturalny i sok z cytryny.
Krok 2
z
3
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 2
z
3
Podawaj do mięs z grilla.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0