Sos musztardowo-miodowy
4min
Łatwy
3 łyżek
Miód
0.5
Cytryna
250 ml
3 łyżek
Musztarda francuska
3 łyżek
Jogurt naturalny
.
Wartości odżywcze
Białko
0.63 g
Węglowodany
5.52 g
Tłuszcze
16.17 g
Wartość energetyczna
168.25 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
4 min
Krok 1
1 min
Przygotuj majonez, miód, musztardę, jogurt naturalny i sok z cytryny.
Krok 2
2 min
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 2
1 min
Podawaj do mięs z grilla.
Wyjątkowy, błyskawiczny, idealny na sezon grillowy. Taki jest sos musztardowo-miodowy do mięs. Wzbogaci smak grillowanego mięsa: karkówki, polędwiczek czy drobiu, ale też szaszłyków z mięsem i warzywami oraz samych warzyw. Szczególnie dobrze komponuje się z tymi, które zostały przyprawione łagodnymi, naturalnymi ziołami. Doskonałym dodatkiem do sosu musztardowo-miodowego będzie także świeże pieczywo. Idealnie sprawdzi się np. bagietka.
Komentarze 0