Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

Oceń ten przepis!

4/5 4 83 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 83 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
  2. Obierz cukinię, a paprykę oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  3. Na patelni roztop masło i podsmażaj cukinię, pieczarki oraz paprykę przez około 3 minuty. Do warzyw dodaj ugotowany makaron.
  4. Dopraw do smaku przyprawą JARZYNKA. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
  5. Sos pomidorowy rozprowadź w 200 ml zimnej wody, a następnie zagotuj. Do sosu dodaj ser i wymieszaj.
  6. Zapiekankę polej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 30 minut.

Opis przepisu:

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek to danie, które na długo zagości w sercach miłośników kuchni śródziemnomorskiej. W przepisie na zapiekankę z cukinii, papryki i pieczarek nie może zabraknąć wyrazistego akcentu kulinarnego w postaci przyprawy Jarzynka WINIARY, która świetnie podkreśli smak wszystkich składników zapiekanki z cukinią. Makaronową zapiekankę z cukinii możesz podać z dodatkowym Sosem pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?