1

2

Przepisy

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek

4/5 4 59 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

571 calories kalorie: 571 kcal / porcja

Zapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek to danie, które na długo zagości w sercach miłośników kuchni śródziemnomorskiej. W przepisie na zapiekankę z cukinii, papryki i pieczarek nie może zabraknąć wyrazistego akcentu kulinarnego w postaci przyprawy Jarzynka WINIARY, która świetnie podkreśli smak wszystkich składników zapiekanki z cukinią. Makaronową zapiekankę z cukinii możesz podać z dodatkowym Sosem pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
  2. Obierz cukinię, a paprykę oczyść.
  3. Warzywa pokrój w kostkę.
  4. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
  5. Na patelni roztop masło i podsmażaj cukinię, pieczarki oraz paprykę przez około 3 minuty.
  6. Do warzyw dodaj ugotowany makaron.
  7. Dopraw do smaku przyprawą JARZYNKA.
  8. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
  9. Sos pomidorowy rozprowadź w 200 ml zimnej wody, a następnie zagotuj.
  10. Do sosu dodaj ser i wymieszaj.
  11. Zapiekankę polej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  12. Zapiekaj przez 30 minut.

2 wskazówki do przepisu

  • Spinka
    Zamiast sera żółtego z powodzeniem można użyć tartej mozzarelli
  • nowak kasia
    Zapiekanka jest bardzo dobra i nie potrzebuje ulepszeń.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: