składniki:
liczba porcji:
Polecany produkt:
Sos Boloński WINIARY


Przygotowanie:
- Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
- Obierz cukinię, a paprykę oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
- Na patelni roztop masło i podsmażaj cukinię, pieczarki oraz paprykę przez około 3 minuty. Do warzyw dodaj ugotowany makaron.
- Dopraw do smaku przyprawą JARZYNKA. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
- Sos pomidorowy rozprowadź w 200 ml zimnej wody, a następnie zagotuj. Do sosu dodaj ser i wymieszaj.
- Zapiekankę polej sosem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj przez 30 minut.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYZapiekanka z cukinii, papryki i pieczarek to danie, które na długo zagości w sercach miłośników kuchni śródziemnomorskiej. W przepisie na zapiekankę z cukinii, papryki i pieczarek nie może zabraknąć wyrazistego akcentu kulinarnego w postaci przyprawy Jarzynka WINIARY, która świetnie podkreśli smak wszystkich składników zapiekanki z cukinią. Makaronową zapiekankę z cukinii możesz podać z dodatkowym Sosem pomidorowym Na Każdy Dzień WINIARY.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?