Jajka faszerowane szynką

Oceń ten przepis!

4/5 4 75 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

4/5 4 75 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  2. Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
  3. Szynkę drobno pokrój.
  4. Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką i szczypiorkiem.
  5. Jaja wypełnij farszem a pozostały Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z chrzanem.
  6. Polej jaja powstałym sosem i udekoruj natką pietruszki.
  7. Podawaj jako przystawkę z pieczywem.

Opis przepisu:

Uwielbiasz kulinarne eksperymenty, ale brakuje Ci pomysłu na kolejne danie? Czujesz, że do Twojej kuchni zakrada się stagnacja? Nie pozwól na to! Odzyskaj radość z gotowania i wypróbuj fantastyczny przepis na jajka faszerowane szynką, serwowane w towarzystwie wyrazistego sosu chrzanowo-majonezowego! Ta pyszna, kolorowa, bajecznie pachnąca przystawka wprowadzi do Twojej kuchni powiew świeżości i szybko przegoni nudę.


Jajka faszerowane szynką z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to oczywiście doskonała propozycja na wielkanocny stół, ale nie tylko. Równie doskonale wypadną w roli przystawki na każdym przyjęciu, a także jako dodatek do weekendowego śniadania innego niż zwykle. Choć efekt końcowy jest zjawiskowy, samo przygotowanie jajek jest bardzo szybkie i proste.

Ugotuj, obierz i przekrój jajka na pół. Delikatnie wyjmij żółtka i utrzyj je z majonezem. Teraz już tylko dodaj drobno pokrojoną szynkę i szczypiorek, całość połącz. Farsz gotowy! Wystarczy, że ostrożnie przełożysz go do wgłębień po żółtkach. Jeśli lubisz wyraziste akcenty, przygotuj do faszerowanych jajek sos chrzanowo-majonezowy. W tym celu połącz Majonez Dekoracyjny WINIARY z odrobiną chrzanu. Tak przygotowanym sosem polej jajka.

Chcesz, aby było jeszcze bardziej kolorowo? Ułóż gotowe jajka na przykład na dużych plastrach pomidora, na liściach sałaty lub na łódeczkach ze świeżej papryki. Nie ogranicza Cię nic poza wyobraźnią. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?