Jajka faszerowane szynką

4/5 4 74 5 1
4/5 4 74 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  2. Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
  3. Szynkę drobno pokrój.
  4. Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką i szczypiorkiem.
  5. Jaja wypełnij farszem a pozostały Majonez Dekoracyjny WINIARY wymieszaj z chrzanem.
  6. Polej jaja powstałym sosem i udekoruj natką pietruszki.
  7. Podawaj jako przystawkę z pieczywem.

Opis przepisu:

Na wielkanocny stół, na przystawkę i na weekendowe śniadanie: smakowite jajka faszerowane szynką, żółtkami i szczypiorkiem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Do jajek faszerowanych szynką proponujemy lekki sosik chrzanowo-majonezowy, dekorację z natki - i gotowe! Takie jajka można zaserwować także w łódeczkach z kolorowej papryki, liści sałaty lub na dużych plastrach pomidora. Zbudź do życia swoją kulinarną inwencję!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?