1

2

Przepisy

Jajka faszerowane szynką

4/5 4 38 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 6 porcji

300 calories kalorie: 300 kcal / porcja

Na wielkanocny stół, na przystawkę i na weekendowe śniadanie: smakowite jajka faszerowane szynką, żółtkami i szczypiorkiem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Do jajek faszerowanych szynką proponujemy lekki sosik chrzanowo-majonezowy, dekorację z natki - i gotowe! Takie jajka można zaserwować także w łódeczkach z kolorowej papryki, liści sałaty lub na dużych plastrach pomidora. Zbudź do życia swoją kulinarną inwencję!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź.
  2. Obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
  3. Szynkę drobno pokrój.
  4. Żółtka rozetrzyj z dwoma łyżkami Majonezu, szynką i szczypiorkiem.
  5. Jaja wypełnij farszem.
  6. Pozostały Majonez wymieszaj z chrzanem.
  7. Polej jaja powstałym sosem i przybierz natką pietruszki.
  8. Podawaj jako przystawkę z pieczywem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: