Piersi kurczaka pieczone w ziołach

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 2

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte piersi osuszmy ręcznikiem papierowym. Wierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach żeby przyprawy weszły w głąb mięsa.
  2. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie podsmażamy pierś (najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia).
  3. Następnie wyciągamy piersi, posypujemy trochę przypraw na patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną.
  4. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do 30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy.
  5. Podajemy z sezonową surówką. Ja zrobiłam mix sałat z pomidorkami koktajlowymi i białą rzodkwią.

Opis przepisu:

Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka pieczone w ziołach. Przygotujesz je bardzo szybko, a dzięki krótkiej obróbce termicznej będą bardzo soczyste. Podawaj z ulubioną kaszą lub z ziemniakami. Jako dodatek wystarczy, że podasz mix zielonych sałat z pomidorkami i białą rzodkwią oraz sosem ziołowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?