Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym
Dodaj do CookBook

Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

(3)
15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 
Pierś Z Kurczaka
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
200  g
Mozzarella
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
15  liści
Bazylia świeża
15 
Zielone oliwki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
14.2 g
Wartość energetyczna
384.6 kcal
Tłuszcze
20.4 g
Białko
33.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Piersi z kurczaka zapiekane w pomidorowym sosie WINIARY, to świetne rozwiązanie na bardzo szybki, ale aromatyczny i pełnowartościowy posiłek.

Przygotowanie

15 min
  • Krok 1

    3 min
    Piersi z kurczaka przekroić na pół, na cieńsze filety, a następnie oprószyć solą i pieprzem.
  • Krok 2

    6 min
    Na patelni rozgrzać olej, ułożyć piersi i podsmażać przez 3 minuty z obu stron. Następnie wlać sos i gotować przez 3 minuty pod przykryciem.
  • Krok 3

    4 min
    Pokroić oliwki. Odwrócić piersi, posypać serem mozzarella, dodać oliwki i na kolejne 3 minuty zostawić pod przykryciem.
  • Krok 4

    2 min
    Posypać przed podaniem bazylią, podawać z ziemniakami i surówką.
Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

Krok 1 z 4

Piersi z kurczaka przekroić na pół, na cieńsze filety, a następnie oprószyć solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

Krok 2 z 4

Na patelni rozgrzać olej, ułożyć piersi i podsmażać przez 3 minuty z obu stron. Następnie wlać sos i gotować przez 3 minuty pod przykryciem.

Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

Krok 3 z 4

Pokroić oliwki. Odwrócić piersi, posypać serem mozzarella, dodać oliwki i na kolejne 3 minuty zostawić pod przykryciem.

Pierś z kurczaka z piekarnika w sosie pomidorowym

Krok 4 z 4

Posypać przed podaniem bazylią, podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.7 z 5
4.6666666666667
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
22
11
00
00
00

Opinie

5

Wera

co to ma byc za przepis
Anonim (niezweryfikowany) 02/14/2024-03:43 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
5

Ola

Gdzieś się zgubił chyba piekarnik
Anonim (niezweryfikowany) 02/06/2024-03:24 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Dla dwojga
  • Drugie danie
  • Impreza
  • Impreza dla dzieci
  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnia włoska
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Randka
  • Rodzinny posiłek
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Weekend
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Z serem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    Pierś indyka nadziewana orzechami i rozmarynem

    1 godz 25 min Łatwy
  • Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw z sosem WINIARY

    32 min Łatwy
  • Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    Pieczona pierś kaczki pod skorupką z pistacji i natki pietruszki

    1 godz 40 min Średni
  • Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    Soczysta pierś z kurczaka z papryką

    1 godz 15 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu