Delikatne naleśniki

Oceń ten przepis!

4/5 4 37 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 37 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki poza olejem przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Jeśli przygotowujesz wytrawną wersję naleśników pomiń cukier wanilinowy.
  2. Odstaw ciasto na 15 minut.
  3. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanym oleju na patelni z cienkim dnem. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy.
  4. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni jak ładnie się zarumienią.
  5. Podana ilość składników wystarcza na około 10 naleśników.

Opis przepisu:

Wypróbuj prosty i szybki przepis na idealne naleśniki. Chcesz, by Twoje naleśniki były delikatne? Do ciasta dodaj wodę gazowaną. Z tym przepisem na pewno Ci się uda!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?