Ryż z jabłkami i cynamonem

4/5 4 10 5 1
4/5 4 10 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 6

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż gotujemy na mleku ( tyle mleka co ryżu )
  2. Połowę ugotowanego ryżu wysypujemy do naczynia żaroodpornego, na ryż kładziemy połowę posiekanych jabłek, 1 łyżeczkę cynamonu, 2 warstwa ryżu i jabłka znowu posypane cynamonem
  3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na okolo 25 minut.
  4. W tym czasie ryz wpije reszte mleka z jablka zmiekkna!

Opis przepisu:

Pyszna przekąska na słodko, która jednocześnie jest pożywna, a to za sprawą ryżu. Ryż z jabłkami i cynamonem gotujemy na mleku i z dodatkiem cynamonu. Tak przyrządzony ryż jest idealnie słodki, a jabłka – mięciutkie i z cynamonową nutą. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?