Ryż z jabłkami i cynamonem

5/5 5 8 5 1

przygotowanie: 25 min

oczekiwanie: 25 min

porcje: 6 porcji

Pyszna przekąska na słodko, która jednocześnie jest pożywna, a to za sprawą ryżu. Ryż z jabłkami i cynamonem gotujemy na mleku i z dodatkiem cynamonu. Tak przyrządzony ryż jest idealnie słodki, a jabłka – mięciutkie i z cynamonową nutą. Pycha!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryż gotujemy na mleku ( tyle mleka co ryżu )
  2. Połowę ugotowanego ryżu wysypujemy do naczynia żaroodpornego, na ryż kładziemy połowę posiekanych jabłek, 1 łyżeczkę cynamonu, 2 warstwa ryżu i jabłka znowu posypane cynamonem
  3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na okolo 25 minut.
  4. W tym czasie ryz wpije reszte mleka z jablka zmiekkna!

1 wskazówka do przepisu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.