Nasze przepisy Ciasta piernikowe

Ciasta piernikowe

Złociste, pachnące miodem ciasta piernikowe o korzennym aromacie to nieodzowny element polskiego Bożego Narodzenia oraz niepowtarzalnej, świątecznej atmosfery. Ciasta piernikowe możemy piec je na różne sposoby – tradycyjnie lub z fantazją, na przykład w połączeniu z sernikiem. Ciasta piernikowe są znakomitymi wypiekami do realizacji kulinarnych fantazji: słodkich dekoracji i niebanalnych podań. Warto wymyśleć coś więcej, niż tylko podać kawałek ciasta na dekoracyjnym talerzyku z łyżeczką. Ciasta piernikowe możesz podawać z czekoladową polewą, zdobieniami z lukru, w postaci piernikowych tortów czy piętrowych ciastek, które przełożysz konfiturą lub puszystą, słodką masą. Pomysłów na serwowanie ciast piernikowych na pewno Wam nie zabraknie – my proponujemy kilka sprawdzonych receptur dla inspiracji ;)