Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Ciastka piernikowe z miodem

Ciastka piernikowe z miodem

(0)
47min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  łyżeczek
Proszek do pieczenia WINIARY
2  szklanek
Mąka
1 
Jajko
2  łyżek
Margaryna
2  łyżek
Śmietana 18%
3  łyżek
Miód sztuczny
3  łyżeczek
Przyprawa do piernika
2  łyżek
Kakao
0.5  szklanka
Cukier
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.42 g
Węglowodany
46.4 g
Tłuszcze
5.58 g
Wartość energetyczna
247.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Ciastka piernikowe z miodem to doskonały pomysł nie tylko na świąteczną przekąskę do ciepłego mleka. Małe pierniczki możesz również przygotować dla najbliższych jako prezent. Wystarczy, że metalową puszkę wyłożysz kolorowymi serwetkami, a całość przewiążesz czerwoną wstążką. Do dekoracji ciastek piernikowych zaangażuj małych pomocników – ich pomysły na pokolorowanie łakoci na pewno będą wyjątkowe i niepowtarzalne.

Zobacz inne przepisy na świąteczne ciasteczka >>

Przygotowanie

47 min
  • Krok 1

    5 min
    Mąkę przesiej z Proszkiem do pieczenia.
  • Krok 2

    5 min
    Dodaj dobrze schłodzoną posiekaną margarynę i wsyp kakao, cukier, Cukier wanilinowy i przyprawę do piernika.
  • Krok 3

    4 min
    Wbij jajko, dodaj miód i śmietanę.
  • Krok 4

    10 min
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyrób jednolite ciasto.
  • Krok 5

    10 min
    Rozwałkuj je dość cienko i wycinaj foremkami ciasteczka (możesz poprosić o pomoc dzieci).
  • Krok 6

    1 min
    Ciastka ułóż na formę wyłożoną papierem do pieczenia i umieść w nagrzanym piekarniku.
  • Krok 7

    12 min
    Piecz w temperaturze 180°C przez około 10-12 minut
Ciastka piernikowe z miodem

Krok 1 z 7

Mąkę przesiej z Proszkiem do pieczenia.

Ciastka piernikowe z miodem

Krok 2 z 7

Dodaj dobrze schłodzoną posiekaną margarynę i wsyp kakao, cukier, Cukier wanilinowy i przyprawę do piernika.

Ciastka piernikowe z miodem

Krok 3 z 7

Wbij jajko, dodaj miód i śmietanę.

Ciastka piernikowe z miodem

Krok 4 z 7

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i wyrób jednolite ciasto.

Ciastka piernikowe z miodem

Krok 5 z 7

Rozwałkuj je dość cienko i wycinaj foremkami ciasteczka (możesz poprosić o pomoc dzieci).

Ciastka piernikowe z miodem

Krok 6 z 7

Ciastka ułóż na formę wyłożoną papierem do pieczenia i umieść w nagrzanym piekarniku.

Ciastka piernikowe z miodem

Krok 7 z 7

Piecz w temperaturze 180°C przez około 10-12 minut

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Halloween
  • Impreza dla dzieci
  • Jajka
  • Pieczenie
  • Śmietana
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasteczka kruche

    Ciasteczka kruche

    1 godz 2 min Łatwy
  • Choinki piernikowe

    Choinki piernikowe

    1 godz 31 min Łatwy
  • Łazanki z makiem i bakaliami

    Łazanki z makiem i bakaliami

    1 godz 10 min Łatwy
  • Przepis na pierniczki świąteczne

    Przepis na pierniczki świąteczne

    40 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu