Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik z piernikami

0
95 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY
6 
Jajko
300 g
Cukier puder
1 kg
Mielony twaróg
125 g
Masło
2 łyżek
Mąka krupczatka
250 g
Pierniki w czekoladzie
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.63 g
Węglowodany
27.94 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
226.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

95 min
Krok 1
10 min
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Krok 2
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i stopniowo dodawaj ser.
Krok 3
10 min
Do utartej masy serowej dodaj masło, Budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek. Delikatnie połącz.
Krok 4
3 min
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 5
2 min
Wyłóż połowę masy, rozłóż pierniki i pozostałą masę serową.
Krok 6
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz 50-60 minut.
Sernik z piernikami

Krok 1 z 6

Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.

Sernik z piernikami

Krok 2 z 6

Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i stopniowo dodawaj ser.

Sernik z piernikami

Krok 3 z 6

Do utartej masy serowej dodaj masło, Budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek. Delikatnie połącz.

Sernik z piernikami

Krok 4 z 6

Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.

Sernik z piernikami

Krok 5 z 6

Wyłóż połowę masy, rozłóż pierniki i pozostałą masę serową.

Sernik z piernikami

Krok 6 z 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz 50-60 minut.

Zapraszamy do wypróbowania świątecznego przepisu na sernik z piernikami, który przygotujesz w pół godziny, a ciasto udekoruje Twój wigilijny stół. Do przygotowania sernika wykorzystaj pierniczki w czekoladzie a także Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY. Sernik możesz przygotować kilka dni przed świętami i przechowywać w chłodnym miejscu. Wierzch udekoruj polewą czekoladową, a jak lekko zacznie wystygać, możesz dodatkowo posypać kokosem, kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Podając sernik z piernikami w czekoladzie na świąteczny stół, przy każdym kawałku dołóż listek świeżej mięty lub melisy, a deser na pewno zachwyci wszystkich zebranych wokół wigilijnego stołu.

Zobacz inne przepisy na ciasta świąteczne >>
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika