Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zapraszamy do wypróbowania świątecznego przepisu na sernik z piernikami, który przygotujesz w pół godziny, a ciasto udekoruje Twój wigilijny stół. Do przygotowania sernika wykorzystaj pierniczki w czekoladzie a także Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY. Sernik możesz przygotować kilka dni przed świętami i przechowywać w chłodnym miejscu. Wierzch udekoruj polewą czekoladową, a jak lekko zacznie wystygać, możesz dodatkowo posypać kokosem, kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Podając sernik z piernikami w czekoladzie na świąteczny stół, przy każdym kawałku dołóż listek świeżej mięty lub melisy, a deser na pewno zachwyci wszystkich zebranych wokół wigilijnego stołu.
Komentarze 0