Sernik z piernikami
95min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.63 g
Węglowodany
27.94 g
Tłuszcze
9.13 g
Wartość energetyczna
226.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
95 min
Krok 1
10 min
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Krok 2
10 min
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i stopniowo dodawaj ser.
Krok 3
10 min
Do utartej masy serowej dodaj masło, Budyń (proszek), krupczatkę i pianę z białek. Delikatnie połącz.
Krok 4
3 min
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą.
Krok 5
2 min
Wyłóż połowę masy, rozłóż pierniki i pozostałą masę serową.
Krok 6
60 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz 50-60 minut.
Zapraszamy do wypróbowania świątecznego przepisu na sernik z piernikami, który przygotujesz w pół godziny, a ciasto udekoruje Twój wigilijny stół. Do przygotowania sernika wykorzystaj pierniczki w czekoladzie a także Budyń o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY. Sernik możesz przygotować kilka dni przed świętami i przechowywać w chłodnym miejscu. Wierzch udekoruj polewą czekoladową, a jak lekko zacznie wystygać, możesz dodatkowo posypać kokosem, kandyzowaną skórką pomarańczową lub płatkami migdałowymi. Podając sernik z piernikami w czekoladzie na świąteczny stół, przy każdym kawałku dołóż listek świeżej mięty lub melisy, a deser na pewno zachwyci wszystkich zebranych wokół wigilijnego stołu.
Zobacz inne przepisy na ciasta świąteczne >>
Zobacz inne przepisy na ciasta świąteczne >>
Komentarze 0