Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W sumie można powiedzieć, że wyszedł nam taki piernik – sernik, ale nieważne jak go nazwiemy, smakować będzie wyśmienicie! Filiżanka kawy albo kubek kakao i porcja takiego ciasta, to najlepsza inwestycja w dobre samopoczucie. Piernik z serem może nam towarzyszyć przy wielu okazjach, ale idealną będą Święta Bożego Narodzenia, z którymi tak mocno kojarzą nam się piernikowe aromaty. Zapach tego ciasta zaprosi do kosztowania wszystkich łasuchów, którzy zgromadzą się przy Twoim świątecznym stole. Piernik z serem pokrój na kawałki, a podając możesz dodać odrobine bitej śmietany.
Zacznij przygotowywać masę serową od utarcia żółtek z cukrem pudrem. Dodaj zmielony ser, proszek budyniowy i masło.
Krok 3
z
6
Białka jajek ubij na pianę, delikatnie połącz z masą serową i wyłóż na ciasto.
Krok 4
z
6
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.
Krok 5
z
6
Składniki:
Kakao, Cukier, Śmietana
POLEWA: Śmietanę zagotuj z cukrem.
Krok 6
z
6
Dodaj kakao, wymieszaj i rozsmaruj na zimnym cieście.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Magda
Wszystko fajnie wygląda, ale przepis niedopracowany. Które składniki są do ciasta, a które do sera? Pobrałam przepis w pdf i nie zrobię, bo jest sporo niejasności
Komentarze 1