Zupa rybna z dorsza po kaszubsku
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
15 minKrok 3
3 minKrok 4
1 minZupa rybna z dorsza po kaszubsku to idealne danie dla wszystkich, którzy nie do końca są przekonani do zup rybnych. Dlaczego? Zupa jest pełna warzyw, które świetnie komponują się z delikatnymi kawałkami ryby. Na pewno wielu z Was ucieszy także fakt, że przygotujecie ją bez konieczności wcześniejszego gotowania wywaru rybnego – obejdzie się też bez sprawiania ryby, bowiem do zupy jak najbardziej nadają się filety.
Zupa z dorsza po kaszubsku jest szybka i prosta w przygotowaniu. Trzeba tylko pamiętać o tym, że ryba gotuje się błyskawicznie – jeśli będziecie zbyt długo zwlekać z wyłączeniem kuchenki po dodaniu pokrojonego na kawałki dorsza, będą się rozpadać.
A, i jeszcze jedno: koniecznie dodajcie do zupy fenkuł! Podczas gotowania straci on swój intensywny anyżowy aromat – i nawet jeśli do tej pory nie mogliście się do niego przekonać, zobaczycie, że jest naprawdę świetny!
Jeśli zasmakował wam fenkuł, zwany też koprem włoskim, to koniecznie sprawdźcie też inne nasze przepisy z tym aromatycznym warzywem:
Komentarze 0