Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę, pietruszki i fenkuł obrać i pokroić na mniejsze części.
Tak przygotowane warzywa umieścić w garnku, dodać groszek, zalać wodą (tak, aby przykryła ona warzywa) i gotować do miękkości.
Kiedy warzywa zmiękną, zblendować całość na gładki krem.
W 200ml zimnej wody rozmieszać zawartość opakowania Zupa Brokułowa Jak u Mamy WINIARY. Dolać do zupy wraz z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny.
Mascarpone rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej zupy, dolać do garnka. Całość doprawić curry, słodką papryką, solą i pieprzem, zagotować.
Gotowy krem brokułowy serwować z czosnkowymi grzaneczkami i płatkami sera parmezan.
Ząbki czosnku obrać, bagietkę pokroić na kromki.
Każdą kromkę natrzeć czosnkiem i pokroić na małe grzanki.
Na patelni rozgrzać masło.
Pokrojone grzanki wymieszać z ziołami, wrzucić na rozgrzane masło. Smażyć na złoty kolor.