Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Zupa jarzynowa z makaronem
Zupa jarzynowa z makaronem
Zupa jarzynowa z makaronem
Zupa jarzynowa z makaronem
Zupa jarzynowa z makaronem
Dodaj do CookBook

Zupa jarzynowa z makaronem

(0)
36 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
120  g
Marchewka
2 
Pietruszka
1 
Kalarepa
1  szklanka
Cukinia
1  pęczek
Szparagi
2  pęczków
Szpinak Baby
1  l
Bulion warzywny/warzywno-mięsny
150  g
Ulubiony makaron
1  pęczek
Natka pietruszki
1  pęczek
Lubczyk
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
57.8 g
Wartość energetyczna
287.7 kcal
Tłuszcze
2 g
Białko
15.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tym razem w garnku wylądowały zielone warzywa sezonowe: kalarepa, szparagi, cukinie. Wszystko ugotowało się niemalże “we własnym sosie”. Pod koniec dorzuciłam kilka garści kolorowego makaronu i voilà, treściwa zupa jarzynowa gotowa! W cieplejsze dni zastąpi nam pierwsze i drugie danie.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
  • Krok 3

    3 min
    W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
  • Krok 4

    5 min
    Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
  • Krok 5

    2 min
    Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
  • Krok 6

    10 min
    Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
  • Krok 7

    1 min
    Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 1 z 7

Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 2 z 7

Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 3 z 7

W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 4 z 7

Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 5 z 7

Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 7 z 7

Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bogate w białko
  • Bogate w błonnik
  • Dania z ryżu
  • Dodatek
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia śródziemnomorska
  • Na co dzień
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika
  • Zupa
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    Zupa szczawiowa ze świeżego szczawiu i z jajkami

    20 min Łatwy
  • Zupa kartoflanka z boczkiem

    Zupa kartoflanka z boczkiem

    1 godz 5 min Łatwy
  • Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    Zupa solferino z serem mozzarella i grzankami

    32 min Łatwy
  • Zupa marchewkowa z serem feta

    Zupa marchewkowa z serem feta

    21 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu