Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa jarzynowa z makaronem

0
36min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Ania

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Marchewka
2 
Pietruszka
1 
Kalarepa
1  szklanka
Cukinia
1  pęczek
Szparagi
2  pęczków
Szpinak Baby
1  l
Bulion warzywny/warzywno-mięsny
150  g
Ulubiony makaron
1  pęczek
Natka pietruszki
1  pęczek
Lubczyk
1  szczypta
Sól i pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.46 g
Węglowodany
56.22 g
Tłuszcze
2.03 g
Wartość energetyczna
284.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

36 min
Krok 1
5 min
Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
Krok 2
10 min
Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
Krok 3
3 min
W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
Krok 4
5 min
Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
Krok 5
2 min
Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
Krok 6
10 min
Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
Krok 7
1 min
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 1 z 7

Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 2 z 7

Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 3 z 7

W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 4 z 7

Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 5 z 7

Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 7 z 7

Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.

Tym razem w garnku wylądowały zielone warzywa sezonowe: kalarepa, szparagi, cukinie. Wszystko ugotowało się niemalże “we własnym sosie”. Pod koniec dorzuciłam kilka garści kolorowego makaronu i voilà, treściwa zupa jarzynowa gotowa! W cieplejsze dni zastąpi nam pierwsze i drugie danie.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika