Zupa jarzynowa z makaronem
36min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
15.46 g
Węglowodany
56.22 g
Tłuszcze
2.03 g
Wartość energetyczna
284.22 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
Krok 2
10 min
Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
Krok 3
3 min
W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
Krok 4
5 min
Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
Krok 5
2 min
Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
Krok 6
10 min
Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
Krok 7
1 min
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Tym razem w garnku wylądowały zielone warzywa sezonowe: kalarepa, szparagi, cukinie. Wszystko ugotowało się niemalże “we własnym sosie”. Pod koniec dorzuciłam kilka garści kolorowego makaronu i voilà, treściwa zupa jarzynowa gotowa! W cieplejsze dni zastąpi nam pierwsze i drugie danie.
Komentarze 0