Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tym razem w garnku wylądowały zielone warzywa sezonowe: kalarepa, szparagi, cukinie. Wszystko ugotowało się niemalże “we własnym sosie”. Pod koniec dorzuciłam kilka garści kolorowego makaronu i voilà, treściwa zupa jarzynowa gotowa! W cieplejsze dni zastąpi nam pierwsze i drugie danie.
Przygotowanie
36 min
Krok 1
5 min
Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
Krok 2
10 min
Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
Krok 3
3 min
W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
Krok 4
5 min
Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
Krok 5
2 min
Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
Krok 6
10 min
Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
Krok 7
1 min
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 1
z
7
Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
Krok 2
z
7
Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
Krok 3
z
7
W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
Krok 4
z
7
Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
Krok 5
z
7
Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
Krok 6
z
7
Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
Krok 7
z
7
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0