Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Zupa jarzynowa z makaronem

(0)
36min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Ania
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
120  g
Marchewka
2 
Pietruszka
1 
Kalarepa
1  szklanka
Cukinia
1  pęczek
Szparagi
2  pęczków
Szpinak Baby
1  l
Bulion warzywny/warzywno-mięsny
150  g
Ulubiony makaron
1  pęczek
Natka pietruszki
1  pęczek
Lubczyk
trochę
Sól i pieprz do smaku
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
15.5 g
Węglowodany
57.76 g
Tłuszcze
2.03 g
Wartość energetyczna
287.68 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Tym razem w garnku wylądowały zielone warzywa sezonowe: kalarepa, szparagi, cukinie. Wszystko ugotowało się niemalże “we własnym sosie”. Pod koniec dorzuciłam kilka garści kolorowego makaronu i voilà, treściwa zupa jarzynowa gotowa! W cieplejsze dni zastąpi nam pierwsze i drugie danie.

Przygotowanie

36 min
  • Krok 1

    5 min
    Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.
  • Krok 3

    3 min
    W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.
  • Krok 4

    5 min
    Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.
  • Krok 5

    2 min
    Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.
  • Krok 6

    10 min
    Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.
  • Krok 7

    1 min
    Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 1 z 7

Marchewki, pietruszki i kalarepę obrać. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce, kalarepę w kostkę.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 2 z 7

Warzywa umieścić w dużym garnku, zalać bulionem. Gotować, aż będą półmiękkie.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 3 z 7

W międzyczasie pokroić cukinię w półksiężyce. Szparagi obrać – odłamać zbutwiałe końcówki i główki. Łodygi pokroić w 1/2-cm kawałki.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 4 z 7

Szpinak dokładnie opłukać. Pietruszkę i lubczyk posiekać.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 5 z 7

Kiedy gotujące się warzywa będę półmiękkie, dodać pokrojoną cukinie, szparagi (bez główek), szpinak i makaron.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 6 z 7

Pod koniec gotowania dodać posiekane zioła i główki szparagów.

Zupa jarzynowa z makaronem

Krok 7 z 7

Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Szybka zupa krem ze szparagów

    50 min Łatwy
  • Zupa krem ze szparagów z boczkiem

    1 godz 8 min Średni
  • Wegańska zupa z soczewicy z makaronem ryżowym i kolendrą

    1 godz 9 min Średni
  • Oberiba – śląska zupa z kalarepy

    48 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu