
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł

Zupa chrzanowa wegetariańska

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Sprawdź nasze inne przepisy na zupy wegetariańskie:
Zupa wegetariańska z zielonych warzyw
Wegetariańska zupa tajska
Wegetariańska grochówka z fasoli mung
Wegetariańska zupa meksykańska
Wegetariańska zupa ogórkowa
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
5 minKrok 3
15 minKrok 4
3 minKrok 5
2 min
Krok 1 z 5
Czosnek przeciśnij przed praskę. Warzywa pokrój w drobną kostkę.

Krok 2 z 5
W garnku, na rozgrzanej oliwie, najpierw podduś cebulę. Potem dodaj czosnek i duś razem kolejne pół minuty. Następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze chwilę.

Krok 3 z 5
Do garnka z warzywami wlej 1 litr wody i dodaj Bulion warzywny WINIARY. Gotuj całość 15 minut. W tym czasie ugotuj jajka przepiórcze (3 minuty), ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na połówki.

Krok 4 z 5
Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj chrzan i śmietanę i miksuj jeszcze przed chwilę na niskich obrotach. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 5 z 5
Gotową zupę podawaj z jajkami i dodatkiem rzeżuchy.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0