Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupą, która zazwyczaj pojawia się na wielkanocnym stole, jest niewątpliwie żurek lub barszcz biały. Jednak w niektórych regionach zupa chrzanowa jest równie popularna. Prosta w przygotowaniu, aromatyczna, a w tym przypadku wegetariańska, doskonale wpisuje się w świąteczne, bezmięsne menu.
To także doskonały pomysł na szybkie, ale sycące danie do przygotowania na co dzień.
Kremową zupę, możesz podać z grzankami lub tłuczonymi ziemniakami. Również w wersji wegańskiej - pomijając dodatek jajek i wymieniając śmietanę na roślinną.
Czosnek przeciśnij przed praskę. Warzywa pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
5 min
W garnku, na rozgrzanej oliwie, najpierw podduś cebulę. Potem dodaj czosnek i duś razem kolejne pół minuty. Następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze chwilę.
Krok 3
15 min
Do garnka z warzywami wlej 1 litr wody i dodaj Bulion warzywny WINIARY. Gotuj całość 15 minut. W tym czasie ugotuj jajka przepiórcze (3 minuty), ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na połówki.
Krok 4
3 min
Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj chrzan i śmietanę i miksuj jeszcze przed chwilę na niskich obrotach. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
2 min
Gotową zupę podawaj z jajkami i dodatkiem rzeżuchy.
Krok 1
z
5
Czosnek przeciśnij przed praskę. Warzywa pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
z
5
W garnku, na rozgrzanej oliwie, najpierw podduś cebulę. Potem dodaj czosnek i duś razem kolejne pół minuty. Następnie dodaj pozostałe warzywa i smaż jeszcze chwilę.
Krok 3
z
5
Do garnka z warzywami wlej 1 litr wody i dodaj Bulion warzywny WINIARY. Gotuj całość 15 minut. W tym czasie ugotuj jajka przepiórcze (3 minuty), ostudź, obierz ze skorupek i przekrój na połówki.
Krok 4
z
5
Zmiksuj zupę na gładki krem. Dodaj chrzan i śmietanę i miksuj jeszcze przed chwilę na niskich obrotach. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 5
z
5
Gotową zupę podawaj z jajkami i dodatkiem rzeżuchy.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0