Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na łopatkę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Zupa buraczkowa

Zupa buraczkowa

(0)
1 godz 20 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest ONYzakare

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Buraki
4 
Ziemniaki
2 
Marchew
1  dag
Seler
1  dag
Pietruszka
1  dag
Por (biała część)
1 
Liść laurowy
3  kulek
Ziele angielskie
trochę
Sól
trochę
Pieprz
1  szczypta
Cukier
1  łyżka
Ocet
trochę
Śmietana
trochę
Koperek
trochę
Świeżo posiekana natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.54 g
Węglowodany
32.36 g
Tłuszcze
1.17 g
Wartość energetyczna
149.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Zupa buraczkowa to idealna propozycja zarówno dla mięsożerców jak i wegan, gdyż jest ona bezmięsna. Fantastyczny smak i aromat zupy przywołują wspomnienia z dzieciństwa i pozwalają zanurzyć się w przepysznej czerwonej buraczanej konsystencji dania. Zupa buraczkowa z dodatkiem ziemniaków, selera, marchwi, pietruszki i pora, to smaczna propozycja na sycący i rozgrzewający obiad.

Przygotowanie

80 min
  • Krok 1

    30 min
    Buraki obierz, umyj i pokrój na 2-4 kawałki. Wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, cukier, szczyptę soli i gotuj pół godziny.
  • Krok 2

    30 min
    W tym czasie resztę warzyw obierz, umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do buraczków. Gotuj do miękkości warzyw.
  • Krok 3

    13 min
    Buraczki wyjmij, zetrzyj na tarce i włóż do zupy. Zupę dopraw octem, solą i pieprzem.
  • Krok 4

    7 min
    Podaj na głębokich talerzach polej śmietaną i posyp posiekanym koperkiem.
Zupa buraczkowa

Krok 1 z 4

Buraki obierz, umyj i pokrój na 2-4 kawałki. Wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, cukier, szczyptę soli i gotuj pół godziny.

Zupa buraczkowa

Krok 2 z 4

W tym czasie resztę warzyw obierz, umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do buraczków. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupa buraczkowa

Krok 3 z 4

Buraczki wyjmij, zetrzyj na tarce i włóż do zupy. Zupę dopraw octem, solą i pieprzem.

Zupa buraczkowa

Krok 4 z 4

Podaj na głębokich talerzach polej śmietaną i posyp posiekanym koperkiem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 2

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
L Leocadie

Super zupa !!!

Winiary
Expert

Leocadie, dziękujemy! Trzeba korzystać z sezonu na młode buraczki! :)

M Marcin

ok

Winiary
Expert

Naszym zdaniem jest pyyyszna!

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Jesień
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Warzywa
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Ziemniaki
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Rosół z makaronem

    Rosół z makaronem

    1 godz 1 min Łatwy
  • Barszcz czerwony czysty

    Barszcz czerwony czysty

    1 godz 30 min Łatwy
  • Musztardowa sałatka jarzynowa

    Musztardowa sałatka jarzynowa

    1 godz 20 min Średni
  • Ramen - japońska zupa

    Ramen - japońska zupa

    2 godz Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu