Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa buraczkowa to idealna propozycja zarówno dla mięsożerców jak i wegan, gdyż jest ona bezmięsna. Fantastyczny smak i aromat zupy przywołują wspomnienia z dzieciństwa i pozwalają zanurzyć się w przepysznej czerwonej buraczanej konsystencji dania. Zupa buraczkowa z dodatkiem ziemniaków, selera, marchwi, pietruszki i pora, to smaczna propozycja na sycący i rozgrzewający obiad.
Buraki obierz, umyj i pokrój na 2-4 kawałki. Wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, cukier, szczyptę soli i gotuj pół godziny.
Krok 2
30 min
W tym czasie resztę warzyw obierz, umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do buraczków. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 3
13 min
Buraczki wyjmij, zetrzyj na tarce i włóż do zupy. Zupę dopraw octem, solą i pieprzem.
Krok 4
7 min
Podaj na głębokich talerzach polej śmietaną i posyp posiekanym koperkiem.
Krok 1
z
4
Buraki obierz, umyj i pokrój na 2-4 kawałki. Wrzuć do garnka, zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy, cukier, szczyptę soli i gotuj pół godziny.
Krok 2
z
4
W tym czasie resztę warzyw obierz, umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do buraczków. Gotuj do miękkości warzyw.
Krok 3
z
4
Buraczki wyjmij, zetrzyj na tarce i włóż do zupy. Zupę dopraw octem, solą i pieprzem.
Krok 4
z
4
Podaj na głębokich talerzach polej śmietaną i posyp posiekanym koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
L
Leocadie
Super zupa !!!
Winiary
Expert
Leocadie, dziękujemy! Trzeba korzystać z sezonu na młode buraczki! :)
Komentarze 2