Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu surówka, która przywoła na nasz talerz wiosnę i wspaniale uzupełni walory smakowe każdego obiadu. Jej podstawą są kalarepa, jabłko oraz pomidory, dzięki czemu panuje w niej nie tylko różnorodność smakowa, ale też bukiet kolorów. Całość skrapiamy oliwą, dodajemy koperek i szczypiorek. Pycha!
Przygotowanie
15 min
Krok 1
10 min
Kalarepki obrać, pokroić w słupki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki tak jak kalarepkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki,
Krok 2
5 min
Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
5 min
Posypać posiekaną zieleniną, wymieszać.
Krok 1
z
3
Kalarepki obrać, pokroić w słupki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki tak jak kalarepkę, skropić sokiem z cytryny. Pomidorki koktajlowe pokroić na połówki,
Krok 2
z
3
Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3
z
3
Posypać posiekaną zieleniną, wymieszać.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0