Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik domowy

(0)
2 godz 15 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100  g
Rodzynki
1  kg
Ser
1 
Masło
8 
Jajko
1.5  szklanek
Cukier
1  opakowanie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.5 g
Węglowodany
29.33 g
Tłuszcze
27.93 g
Wartość energetyczna
428.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

135 min
Krok 1
10 min
Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
Krok 2
10 min
Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
Krok 3
10 min
Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
Krok 4
2 min
Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
Krok 5
3 min
Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
Krok 6
90 min
Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
Krok 7
10 min
Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.
Sernik domowy

Krok 1 z 7

Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.

Sernik domowy

Krok 2 z 7

Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.

Sernik domowy

Krok 3 z 7

Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.

Sernik domowy

Krok 4 z 7

Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.

Sernik domowy

Krok 5 z 7

Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.

Sernik domowy

Krok 6 z 7

Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.

Sernik domowy

Krok 7 z 7

Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.

Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha