Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Sernik domowy

(0)
2 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

16 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
100  g
Rodzynki
1  kg
Ser
1 
Masło
8 
Jajko
1.5  szklanek
Cukier
1  opakowanie
Cukier wanilinowy WINIARY
2  opakowań
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
19.64 g
Węglowodany
27.81 g
Tłuszcze
31.61 g
Wartość energetyczna
468.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.

Przygotowanie

135 min
  • Krok 1

    10 min
    Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
  • Krok 2

    10 min
    Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
  • Krok 3

    10 min
    Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
  • Krok 4

    2 min
    Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
  • Krok 5

    3 min
    Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
  • Krok 6

    90 min
    Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
  • Krok 7

    10 min
    Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.
Sernik domowy

Krok 1 z 7

Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.

Sernik domowy

Krok 2 z 7

Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.

Sernik domowy

Krok 3 z 7

Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.

Sernik domowy

Krok 4 z 7

Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.

Sernik domowy

Krok 5 z 7

Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.

Sernik domowy

Krok 6 z 7

Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.

Sernik domowy

Krok 7 z 7

Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
M Magda

Witam. Na jaką formę są podane składniki na 16 porcji? Pozdrawiam

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Boże Narodzenie
  • Ciasto
  • Deser
  • Dzień Matki
  • Impreza
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia regionalna
  • Nowy Rok
  • Pieczenie
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Weekend
  • Wegetariańskie
  • Wielkanoc
  • Wiosna
  • Zima
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik bez sera

    1 godz 56 min Średni
  • Sernik z piernikami

    1 godz 35 min Łatwy
  • Słonecznikowiec

    2 godz 10 min Łatwy
  • Piernik z serem

    1 godz 40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu