Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
16
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.
Przygotowanie
135 min
Krok 1
10 min
Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
Krok 2
10 min
Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
Krok 3
10 min
Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
Krok 4
2 min
Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
Krok 5
3 min
Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
Krok 6
90 min
Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
Krok 7
10 min
Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.
Krok 1
z
7
Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
Krok 2
z
7
Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
Krok 3
z
7
Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
Krok 4
z
7
Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
Krok 5
z
7
Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
Krok 6
z
7
Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
Krok 7
z
7
Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
M
Magda
Witam. Na jaką formę są podane składniki na 16 porcji?
Pozdrawiam
Komentarze 1