Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sernik domowy

0
120 min
Łatwy

Składniki

-
16 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

100 g
Rodzynki
1 kg
Ser
1 
Masło
8 
Jajko
1.5 szklanek
Cukier
1 paczka
Cukier wanilinowy WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
27.75 g
Wartość energetyczna
446.47 kcal
Białko
16.19 g
Węglowodany
29.55 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

120 min
Krok 1
10 min
Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
Krok 2
5 min
Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
Krok 3
5 min
Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
Krok 4
2 min
Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
Krok 5
3 min
Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
Krok 6
90 min
Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
Krok 7
5 min
Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.
Sernik domowy

Krok 1 z 7

Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.

Sernik domowy

Krok 2 z 7

Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.

Sernik domowy

Krok 3 z 7

Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.

Sernik domowy

Krok 4 z 7

Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.

Sernik domowy

Krok 5 z 7

Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.

Sernik domowy

Krok 6 z 7

Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.

Sernik domowy

Krok 7 z 7

Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.

Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika