Sernik domowy
135min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
16.5 g
Węglowodany
29.33 g
Tłuszcze
27.93 g
Wartość energetyczna
428.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
135 min
Krok 1
10 min
Cukier, cukier wanilinowy, masło i żółtka ucieraj mikserem 10 minut.
Krok 2
10 min
Następnie małymi porcjami dodawaj ser. Do masy serowej dodaj budynie i dalej ucieraj.
Krok 3
10 min
Ubij pianę z białek na sztywno i połącz z masą serową.
Krok 4
2 min
Rodzynki umyj odsącz i oprósz mąką. Połącz z masą serową.
Krok 5
3 min
Blaszkę lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową.
Krok 6
90 min
Rozgrzej piekarnik do 150-160 st.C, wstaw ciasto i piecz 90 minut.
Krok 7
10 min
Sernik możesz upiec na kruchym spodzie, a na wierzchu zrobić kratkę z ciasta kruchego.
Sernik domowy to propozycja, którą możesz podać nawet na specjalne okazje. Proponujemy przygotowanie tego puszystego i delikatnego ciasta na Wielkanoc lub z okazji urodzin i imienin. Aby przygotować domowy sernik, użyj Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i Cukru wanilinowego WINIARY, dzięki któremu Twoje ciasto będzie miało wspaniały waniliowy aromat.
Komentarze 0