Nie ma udanej Wielkanocy bez ciasta! Na stoły wjeżdżają tradycyjne baby, dekoracyjne mazurki, aksamitne serniki, imponujące karpatki i eleganckie tarty. Podpowiadamy najlepsze przepisy na pyszną Wielkanoc na słodko!
1. Tarta czekoladowa
Na początek mniej tradycyjny, ale wyglądający bardzo wielkanocnie wypiek. Tarta czekoladowa z pysznym kremem na bazie Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY i ozdobiona czekoladowymi jajeczkami, będzie pięknie wyglądała i zachwyci wszystkich gości!
Oprócz czegoś nowoczesnego musi być coś tradycyjnego. Babkę wielkanocną przygotuj w nowym wydaniu – z dodatkiem cytryny i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Będzie pysznie delikatna i orzeźwiająca.
3. Mazurek wielkanocny z kremem budyniowym i białą czekoladą
Mazurek jest ciastem, bez którego większość z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy. A przepis na mazurka z kremem z Budyniu o smaku śmietankowym bez cukru WINIARY oraz białej czekolady sprawdzi się w każdym domu.
Sernik z dodatkiem Budyniu śmietankowego bez cukru WINIARY zachwyca aksamitną konsystencją i delikatnym smakiem. Doskonale sprawdzi się, jako deser po wielkanocnej uczcie.
Bakalie są też nieodłączną częścią przepisu na paschę wielkanocną. W tym wyjątkowym rodzaju sernika bez pieczenia przyda się też Cukier wanilinowy WINIARY i pyszna dekoracja ze świeżych owoców.
Możesz też przygotować mazurka w wersji tradycyjnej! Wystarczy tylko trochę mąki, masła, cukru i jajek, a do dekoracji krem ze śmietanki i Cukru wanilinowego WINIARY oraz smakowite orzechy i migdały.
Spróbuj sernika z czekoladową kruszonką. Kruszonkę robi się bardzo szybko i wykorzystasz ją zarówno na spód, jak i wierzch ciasta. A pomiędzy - masa serowa. Zyska na delikatności, jeśli przygotujesz ją z Budyniem o smaku waniliowym WINIARY.
Sernik wiedeński z wykorzystaniem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, to klasyk wśród serników. Puszysty, pełen bakalii i polany czekoladową polewą, smakuje każdemu.
Dla wielkanocnych gości możesz również przygotować tartaletki z kremem na bazie Budyniu o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY. Ekstra ciemne kakao w jego składzie sprawi, że deser będzie bardzo czekoladowy!
10. Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym
Oprócz wielkanocnej baby, przygotuj w tym roku babeczki. Dodatek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY sprawia, że ciasto jest wyjątkowo delikatne, a kolorowy krem z mascarpone i śmietanki da dzieciakom mnóstwo frajdy przy dekorowaniu.
Pyszne i efektowne ciasto cytrynowe na wielkanocnym stole prezentować się będzie idealnie! Dla idealnej konsystencji kremu użyj Budyniu o smaku śmietankowy WINIARY.
Delikatny krem i puszyste ciasto – to cechy tradycyjnej karpatki. Dzięki Budyniowi o smaku waniliowym bez cukru WINIARY, przygotowanie kremu będzie wyjątkowo szybkie.
Na naszych świątecznych propozycji mamy dla Ciebie drugą karpatkę. Tym razem karpatkę z masą budyniową z Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY oraz toffi. Do dekoracji karpatki wykorzystaj orzechy i kawałki gorzkiej czekolady, nadając jej odświętny charakter.
Słodka niespodzianka dla rodziny? Polecamy sernik… bez sera! Ten pyszny deser na bazie Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARY i jogurtu może być ciekawą odmianą od klasycznego sernika, która przyjmie się na dłużej.
15. Wielkanocny deser – babeczki majonezowe z kolorową posypką
Babeczki z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, ozdobione kolorową posypką wyglądają słodko, a smakują – pysznie! Mogą być wspaniałą ozdobą wielkanocnego stołu. przygotuj dodatkowe porcje, bo na jednej babeczce się nie skończy!
17. Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami
Kruche ciasto, pyszny krem na bazie Budyniu o smaku waniliowym Winiary, a do tego śliwki i orzechy – oto fantastyczna kompozycja smaków i prawdziwa gratka dla wszystkich łasuchów! Wykorzystaj ten przepis na Wielkanoc, a z pewnością zechcesz do niego wrócić.
Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.