Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Babeczki wielkanocne

Babeczki wielkanocne

Na wielkanocnym stole wśród słodkości najczęściej spotykamy tradycyjne ciasta – mazurki, wielkanocną babkę, paschę lub sernik. Warto jednak nieco urozmaicić deserowe menu. Nasza propozycja to babeczki! Waniliowe, z czekoladą, kremem, jabłkami, wiśniami, budyniem – te słodkie przysmaki mogą występować naprawdę w wielu ciekawych wariantach. Do tego prezentują się tak pięknie, że dla jednej z nich śmiało można zarezerwować miejsce w święconce! Oto kilka naszych propozycji.

Babeczki czekoladowe

Kakao stanowi doskonałe połączenie ze słodkimi wiśniami, dlatego ten owocowy dodatek uwzględniamy również w proponowanym przez nas przepisie na babeczki czekoladowe. Wiosną świeże wiśnie nie zawsze są powszechnie dostępne, ale do przygotowania wypieków równie dobrze sprawdzą się mrożone owoce. Oprócz nich, do wypieku niezbędna będzie także mąka, kakao, jajko, mleko, cukier puder, cukier wanilinowy oraz Proszek do pieczenia WINIARY.

Załóż konto i odbierz e-book

Zaloguj się i odbierz e-book

Zyskaj dostęp do Strefy GGrill. 
 

Odkryj nowe, niepublikowane nigdzie indziej przepisy.

Pobierz e-book.

I wrzuć coś pysznego na ruszt!

 

Zaloguj się

Muffinki z czekoladą

Lubiana przez wielu łasuchów czekolada może także stanowić niespodziankę ukrytą wewnątrz wypieków. Tym charakteryzują się kolejne proponowane babeczki.Przepis na te wspaniałe muffinki z czekoladą jest naprawdę prosty. Aby uzyskać 12 porcji, potrzebna będzie cała tabliczka czekolady, a do tego między innymi dwie szklanki mąki, szklanka mleka, olej, cukier puder, jajko i proszek do pieczenia. Obecność popularnych składników sprawia, że w razie potrzeby te pyszne babeczki można przygotować spontanicznie, gdyby okazało się że wielkanocny deser cieszy się ogromnym powodzeniem i znika z stołu na naszych oczach.

Babeczki bananowe

Przepis na babeczki bananowe to jeden z potencjalnych wielkanocnych hitów. Wypieki smakują obłędnie i są wspaniale udekorowane. Do przygotowania około 10 porcji wystarczy szklanka mąki, pół szklanki płatków owsianych, dwa banany i dwa jajka oraz między innymi proszek do pieczenia i cynamon. Wspaniały aromat uzyskamy, sięgając po Cukier wanilinowy WINIARY. Obowiązkowe zwieńczenie babeczek stanowi bita śmietana, w której warto dodatkowo umieścić plasterki banana i inne słodkie dekoracje.

Babeczki z budyniem

Połączenie kruchego ciasta i słodkiego kremu potrafi smakować nieziemsko. Taką zaletę mają doskonale sprawdzające się jako wielkanocny deser babeczki z budyniem. Do przygotowania około 20 porcji ciasta przydadzą się dwie szklanki mąki pszennej, 200 g masła oraz dwa żółtka jajek. Podstawą kremu jest natomiast Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY, do którego dodajemy między innymi mleko, masło i cukier. Jako dekoracja i urozmaicenie wypieków sprawdzą się świetnie sezonowe owoce. My proponujemy maliny i jeżyny.

Kruche babeczki z serem

Nasza ostatnia propozycja – kruche babeczki z serem – to pyszny i treściwy wariant. Ciasto świetnie komponuje się z przygotowywaną oddzielnie masą serową. Do przygotowania około 25 porcji niezbędne będą między innymi 4 żółtka, 300 g mąki, cukier wanilinowy i cukier puder. Natomiast podstawowym składnikiem masy wypełniającej babeczki jest Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY, a także tytułowy biały ser.

Polecane artykuły

Babeczki i muffiny
Babeczki i muffiny – różnice
Jak sprawdzić, czy ciasto się upiekło?
Jak sprawdzić, czy ciasto się upiekło?
desery, deser
Pieczenie ciast – najważniejsze wskazówki
cukier puder
Jak zrobić cukier puder w domu
Jak zrobić bitą śmietanę z mleka
Jak zrobić bitą śmietanę z mleka
Zobacz więcej artykułów
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty
lite
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu