Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kruche babeczki z serem to smakowity pomysł na delikatną przekąskę lub deser. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY sprawi, że masa serowa w babeczkach dostanie lekko słodkiego smaku. Sprawdź nasz przepis na pyszne kruche babeczki z serem!
Przygotowanie
110 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
Krok 2
30 min
Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
5 min
Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
Krok 4
10 min
Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
Krok 5
5 min
Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
Krok 6
10 min
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
Krok 7
40 min
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.
Krok 1
z
7
Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
Krok 2
z
7
Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
z
7
Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
Krok 4
z
7
Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
Krok 5
z
7
Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
Krok 6
z
7
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
Krok 7
z
7
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0