Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
25
porcji
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kruche babeczki z serem to smakowity pomysł na delikatną przekąskę lub deser. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY sprawi, że masa serowa w babeczkach dostanie lekko słodkiego smaku. Sprawdź nasz przepis na pyszne kruche babeczki z serem!
Przygotowanie
110 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
Krok 2
30 min
Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
5 min
Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
Krok 4
10 min
Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
Krok 5
5 min
Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
Krok 6
10 min
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
Krok 7
40 min
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.
Krok 1
z
7
Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
Krok 2
z
7
Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
z
7
Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
Krok 4
z
7
Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
Krok 5
z
7
Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
Krok 6
z
7
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
Krok 7
z
7
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0