Kruche babeczki z serem
110min
Łatwy
1 trochę
Masło
1 trochę
Bułka tarta
2 opakowań
Cukier wanilinowy WINIARY
300 g
Mąka
120 g
Cukier puder
150 g
Masło
4
Żółtko
3
Jajka
1 szklanka
Cukier puder
1 opakowanie
50 dag
Ser biały
0.5 kostka
Masło
.
Wartości odżywcze
Białko
6.61 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
260.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
110 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
Krok 2
30 min
Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
5 min
Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
Krok 4
10 min
Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
Krok 5
5 min
Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
Krok 6
10 min
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
Krok 7
40 min
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.
Kruche babeczki z serem to smakowity pomysł na delikatną przekąskę lub deser. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY sprawi, że masa serowa w babeczkach dostanie lekko słodkiego smaku. Sprawdź nasz przepis na pyszne kruche babeczki z serem!
Komentarze 0