Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kruche babeczki z serem

(0)
1 godz 50 min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
25 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

trochę
Masło
trochę
Bułka tarta
300  g
Mąka
120  g
Cukier puder
150  g
Masło
4 
Żółtko
3 
Jajka
1  szklanka
Cukier puder
50  dag
Ser biały
0.5  kostka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.61 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcze
15.23 g
Wartość energetyczna
260.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

110 min
Krok 1
10 min
Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.
Krok 2
30 min
Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 3
5 min
Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.
Krok 4
10 min
Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.
Krok 5
5 min
Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.
Krok 6
10 min
Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.
Krok 7
40 min
Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.
Kruche babeczki z serem

Krok 1 z 7

Mąkę przesiej na stolnicę, wsyp cukier, cukier wanilinowy, zimne masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka i szybko ugnieć ciasto.

Kruche babeczki z serem

Krok 2 z 7

Jeżeli będzie za suche dodaj łyżkę gęstej śmietany. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Kruche babeczki z serem

Krok 3 z 7

Wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość ok. 5 mm.

Kruche babeczki z serem

Krok 4 z 7

Foremką wycinaj krążki i wylep nim foremki uprzednio posmarowane dokładnie masłem i posypane bułką tartą. Powinno wyjść 25 babeczek.

Kruche babeczki z serem

Krok 5 z 7

Masa serowa: Jajka rozdziel i ubij pianę.

Kruche babeczki z serem

Krok 6 z 7

Masło utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Stopniowo dodawaj żółtka, ser i budyń (proszek). Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą z białek. Napełnij babeczki.

Kruche babeczki z serem

Krok 7 z 7

Piekarnik rozgrzej do 180°C, wstaw babeczki i piecz przez około 35-40 minut.

Kruche babeczki z serem to smakowity pomysł na delikatną przekąskę lub deser. Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY sprawi, że masa serowa w babeczkach dostanie lekko słodkiego smaku. Sprawdź nasz przepis na pyszne kruche babeczki z serem!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha