Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Muffinki z takim nadzieniem zasmakują każdemu, zwłaszcza łasuchom ;). Przepis jest bardzo łatwy: wymieszaj oddzielnie składniki suche oraz mokre, a następnie delikatnie je połącz. Rozlej do papilotek odrobinę ciasta, włóż łyżeczkę wiśni i przykryj kolejną porcją masy. Tak przygotowane porcje, wstaw do nagrzanego piekarnika, a już po chwili poczujesz piękny unoszący się w całym domu słodki aromat czekoladowych muffinek z wiśniami. Pycha!
Przygotowanie
45 min
Krok 1
5 min
Na samym początku odcedzamy wiśnie na sicie dokładnie z soku. Można również użyć wiśni mrożonych.
Krok 2
5 min
Składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, kakao i cukier puder) połączyć ze sobą w jednej misce.
Krok 3
5 min
W drugiej natomiast wymieszać składniki mokre (olej, mleko, jajko).
Krok 4
5 min
Następnie do składników suchych dodać mokre i mieszać delikatnie do momentu połączenia się składników.
Krok 5
5 min
Do formy na muffinki wkładamy papilotki, a następnie do każdej z nich wlewamy 1,5 łyżki masy. Ilość masy zależy od wielkości dziurek na muffinki. Następnie na środek wkładamy łyżeczkę wiśni. Przykrywamy je kolejną porcją masy.
Krok 6
20 min
Tak przygotowane wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 min w temperaturze 180 *C. Podajemy z odrobią wiśni i cukru pudru.Smacznego :)
Krok 1
z
6
Na samym początku odcedzamy wiśnie na sicie dokładnie z soku. Można również użyć wiśni mrożonych.
Krok 2
z
6
Składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, kakao i cukier puder) połączyć ze sobą w jednej misce.
Krok 3
z
6
W drugiej natomiast wymieszać składniki mokre (olej, mleko, jajko).
Krok 4
z
6
Następnie do składników suchych dodać mokre i mieszać delikatnie do momentu połączenia się składników.
Krok 5
z
6
Do formy na muffinki wkładamy papilotki, a następnie do każdej z nich wlewamy 1,5 łyżki masy. Ilość masy zależy od wielkości dziurek na muffinki. Następnie na środek wkładamy łyżeczkę wiśni. Przykrywamy je kolejną porcją masy.
Krok 6
z
6
Tak przygotowane wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20 min w temperaturze 180 *C. Podajemy z odrobią wiśni i cukru pudru.Smacznego :)
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0