Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Składniki
5
5 servings
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj olej, startą na tarce o drobnych oczkach dynię i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
40 min
Wylej do blaszki na muffinki, wyłożonej papilotkami lub natartej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30–40 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Krok 3
5 min
Przygotuj krem – w misce ucieraj masło z cukrem pudrem, aż do uzyskania puszystej masy.
Krok 4
5 min
Następnie dodawaj po jednej łyżce serka śmietankowego, jednocześnie mieszając całość, aż masa stanie się jednolita.
Krok 5
5 min
Dodaj sok i 3 skórki otartej z całej limonki oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 6
5 min
Wystudzone muffinki posmaruj przygotowanym kremem lub użyj rękawa cukierniczego do stworzenia ciekawego wzoru na wierzchu.
Krok 7
5 min
Posyp krem pozostałą startą skórką z limonki dla podkreślenia koloru deseru.
Krok 1
z
7
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj olej, startą na tarce o drobnych oczkach dynię i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
z
7
Wylej do blaszki na muffinki, wyłożonej papilotkami lub natartej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30–40 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
Krok 3
z
7
Przygotuj krem – w misce ucieraj masło z cukrem pudrem, aż do uzyskania puszystej masy.
Krok 4
z
7
Następnie dodawaj po jednej łyżce serka śmietankowego, jednocześnie mieszając całość, aż masa stanie się jednolita.
Krok 5
z
7
Dodaj sok i 3 skórki otartej z całej limonki oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 6
z
7
Wystudzone muffinki posmaruj przygotowanym kremem lub użyj rękawa cukierniczego do stworzenia ciekawego wzoru na wierzchu.
Krok 7
z
7
Posyp krem pozostałą startą skórką z limonki dla podkreślenia koloru deseru.
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0