Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

(0)
1 godz 15 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

5 5 servings

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
1  szklanka
Cukier
1  szklanka
Oliwa z oliwek
200  g
Dynia piżmowa
1  szklanka
Mąka pszenna
1  łyżeczka
Proszek do pieczenia
2  łyżek
Skórka z pomarańczy
1  szczypta
Sól
2  łyżek
Masło
3  łyżek
Cukier puder
150  g
Serek mascarpone
2  łyżek
Skórka z pomarańczy
1 
Sok z limonki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.09 g
Węglowodany
74.7 g
Tłuszcze
49.5 g
Wartość energetyczna
753.08 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

75 min
  • Krok 1

    10 min
    Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj olej, startą na tarce o drobnych oczkach dynię i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zmiksuj.
  • Krok 2

    40 min
    Wylej do blaszki na muffinki, wyłożonej papilotkami lub natartej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30–40 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.
  • Krok 3

    5 min
    Przygotuj krem – w misce ucieraj masło z cukrem pudrem, aż do uzyskania puszystej masy.
  • Krok 4

    5 min
    Następnie dodawaj po jednej łyżce serka śmietankowego, jednocześnie mieszając całość, aż masa stanie się jednolita.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj sok i 3 skórki otartej z całej limonki oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszaj.
  • Krok 6

    5 min
    Wystudzone muffinki posmaruj przygotowanym kremem lub użyj rękawa cukierniczego do stworzenia ciekawego wzoru na wierzchu.
  • Krok 7

    5 min
    Posyp krem pozostałą startą skórką z limonki dla podkreślenia koloru deseru.
Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 1 z 7

Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj olej, startą na tarce o drobnych oczkach dynię i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie zmiksuj.

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 2 z 7

Wylej do blaszki na muffinki, wyłożonej papilotkami lub natartej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz 30–40 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C.

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 3 z 7

Przygotuj krem – w misce ucieraj masło z cukrem pudrem, aż do uzyskania puszystej masy.

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 4 z 7

Następnie dodawaj po jednej łyżce serka śmietankowego, jednocześnie mieszając całość, aż masa stanie się jednolita.

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 5 z 7

Dodaj sok i 3 skórki otartej z całej limonki oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszaj.

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 6 z 7

Wystudzone muffinki posmaruj przygotowanym kremem lub użyj rękawa cukierniczego do stworzenia ciekawego wzoru na wierzchu.

Muffinki dyniowe ze skórką pomarańczy i kremem limonkowym

Krok 7 z 7

Posyp krem pozostałą startą skórką z limonki dla podkreślenia koloru deseru.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Jajka
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Warzywa
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Ciasto dyniowe

    Ciasto dyniowe

    3 godz 47 min Łatwy
  • Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym

    Wielkanocne babeczki majonezowe z kremem śmietankowym

    2 godz Łatwy
  • Ciasto marchewkowe

    Ciasto marchewkowe

    3 godz 27 min Łatwy
  • Ciasto marchewkowe z mascarpone i orzechami

    Ciasto marchewkowe z mascarpone i orzechami

    4 godz 3 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu