Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz domowe wypieki, ale nie lubisz na nie długo czekać? Przepis na muffiny bananowe z płatkami owsianymi to przepis idealny dla Ciebie! Wszystkie składniki wystarczy wymieszać widelcem, a następnie wypełnić masą papilotki lub formę do pieczenia muffinów. Bananowe przysmaki dobrze urosną dzięki dodatkowi Proszku do pieczenia WINIARY. Bananowe muffinki podawaj z bitą śmietaną lub cukrem pudrem. Dla dekoracji możesz je przyozdobić plasterkami banana i listkami mięty.
Banany rozgnieść dobrze widelcem tak, żeby nie było większych kawałków.
Krok 2
11 min
Pozostałe składniki dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać rozgniecione banany i ponownie wymieszać.
Krok 3
5 min
Napełnić foremki na muffiny gotowym ciastem do trzech czwartych wysokości.
Krok 4
25 min
Piekarnik nagrzać do 190°C. Piec ok. 25 min.
Krok 5
1 min
Podawać z bitą śmietaną lub oprószone cukrem pudrem.
Krok 1
z
5
Banany rozgnieść dobrze widelcem tak, żeby nie było większych kawałków.
Krok 2
z
5
Pozostałe składniki dobrze wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać rozgniecione banany i ponownie wymieszać.
Krok 3
z
5
Napełnić foremki na muffiny gotowym ciastem do trzech czwartych wysokości.
Krok 4
z
5
Piekarnik nagrzać do 190°C. Piec ok. 25 min.
Krok 5
z
5
Podawać z bitą śmietaną lub oprószone cukrem pudrem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1