Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
300 g mąki, kakao i cukier puder posiekaj ze 150 g masła i Proszkiem do pieczenia WINIARY. Dodaj jajko i śmietanę.
Zagnieć ciasto i wstaw je na pół godziny do lodówki.
Białka z 5 jajek oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY, a białka ubij na sztywną pianę.
Do utartych wcześniej żółtek dodaj 250 g masła i zmiksuj je razem.
Następnie dodaj ser, zawartość opakowania Budyniu o smaku waniliowym WINIARY i łyżkę mąki.
Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą. Dodaj bakalie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną część rozwałkuj i ułóż w tortownicy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłóż masę serową i zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto.
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 11