Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
300 g mąki, kakao i cukier puder posiekaj ze 150 g masła i Proszkiem do pieczenia WINIARY. Dodaj jajko i śmietanę.
Zagnieć ciasto i wstaw je na pół godziny do lodówki.
Białka z 5 jajek oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY, a białka ubij na sztywną pianę.
Do utartych wcześniej żółtek dodaj 250 g masła i zmiksuj je razem.
Następnie dodaj ser, zawartość opakowania Budyniu o smaku waniliowym WINIARY i łyżkę mąki.
Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą. Dodaj bakalie.
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Ciasto podziel na dwie części. Jedną część rozwałkuj i ułóż w tortownicy wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Na ciasto wyłóż masę serową i zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto.
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 11