Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

0
25 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 puszka
Tuńczyk
1 kubek
Fasola Kidney
1 puszka
Kukurydza
1 
Cebula
1 
Papryka
4 
Ogórki marynowane
3 
Jajko
2 łyżek
Majonez o obniżonej zawartości tłuszczu, z oliwą z oliwek
25 g
Jogurt
2 g
Musztarda
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz
2 g
Chili

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
7.21 g
Węglowodany
16.79 g
Tłuszcze
5.75 g
Wartość energetyczna
135.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

25 min
Krok 1
10 min
Jaja gotujemy na twardo. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek.
Krok 2
5 min
Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.
Krok 3
5 min
Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.
Krok 4
5 min
Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 1 z 4

Jaja gotujemy na twardo. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 2 z 4

Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 3 z 4

Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 4 z 4

Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą to połączenie najlepszych smaków – delikatności czerwonej fasoli, słodkości papryki i charakterności tuńczyka. Do sałatki z tuńczykiem dodajemy także ugotowane na twardo jajka, a smak całości dopełniamy sosem przyrządzonym na bazie jogurtu, musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czy taka sałatka może nie smakować?
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika