Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

(3)
25min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest BabaJaga007

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  puszka
Tuńczyk
1  kubek
Fasola Kidney
1  puszka
Kukurydza
1 
Cebula
1 
Papryka
4 
Ogórki marynowane
3 
Jajko
2  łyżek
Majonez o obniżonej zawartości tłuszczu, z oliwą z oliwek
25  g
Jogurt
2  g
Musztarda
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz
2  g
Chili
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
7.21 g
Węglowodany
16.79 g
Tłuszcze
5.75 g
Wartość energetyczna
135.42 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą to połączenie najlepszych smaków – delikatności czerwonej fasoli, słodkości papryki i charakterności tuńczyka. Do sałatki z tuńczykiem dodajemy także ugotowane na twardo jajka, a smak całości dopełniamy sosem przyrządzonym na bazie jogurtu, musztardy i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Czy taka sałatka może nie smakować?

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    10 min
    Jaja gotujemy na twardo. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.
  • Krok 4

    5 min
    Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.
Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 1 z 4

Jaja gotujemy na twardo. Odcedzamy tuńczyka, czerwoną fasolę oraz kukurydzę z puszek.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 2 z 4

Cebulę, czerwoną paprykę, ogórki oraz jaja na twardo kroimy w kostkę.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 3 z 4

Łączymy ze sobą, dokładnie mieszając wszystkie produkty wcześniej przygotowane tj. tuńczyk, fasola, kukurydza, cebula, papryka, ogórki oraz jaja.

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Krok 4 z 4

Dodajemy majonez, jogurt oraz musztardę. A następnie przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem oraz chili.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 1

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
J Joanna

Wspaniała, wyrazista sałatka! Na długo dołączy do mojego repertuaru! Dziękuję! Joanna Aleksandra

Winiary
Expert

Dziękujemy i smacznego! :)

Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Deszczowy dzień
  • Dodatek
  • Jajka
  • Jesień
  • Kuchnia amerykańska
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Lunch
  • Mniejsze danie
  • Na co dzień
  • Nowy Rok
  • Obiad
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Sałatka
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Warzywa
  • Wieczór filmowy
  • Wielkanoc
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem

    Sałatka makaronowa z wędzonym kurczakiem

    35 min Łatwy
  • Sałatka z porem i czerwoną fasolą

    Sałatka z porem i czerwoną fasolą

    30 min Łatwy
  • Sałatka gyros z makaronem

    Sałatka gyros z makaronem

    45 min Łatwy
  • Makaronowa sałatka z kiszonym ogórkiem

    Makaronowa sałatka z kiszonym ogórkiem

    17 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu